Zulu 9.30 – Tiempo Al Tiempo
Door op 01 juni 2011

Band: Zulu 9.30
Album_title: Tiempo Al Tiempo
Genre: World/Latin
Release_date: 05/06/2011
Label: Kasba Music
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2922599
Tiempo Al Tiempo Zulu 9.30
3.5
3.5

In 2008 trakteerde de Spaanse mestizo-band Zulu 9.30 ons op hun uitstekende tweede album Huellas. Op hun 3e album Tiempo Al Tiempo toont de band uit Barcelona zich wederom meester in het brengen van een heerlijk, zomers klinkende mix van reggae en latin, met een vleugje rock en pop. Zelf omschrijven ze hun stijl als ‘Rumba Catalana’. Feit is dat de muziek van Zulu 9.30 zich uitstekend leent om te feesten en te relaxen.

Het album opent meteen overtuigend met het swingende Mira, waarmee  we meteen één van de hoogtepunten te pakken hebben. Zanger en frontman Osk I Jah maakt op dit album weer indruk met zijn coole reggae-vibes (Hoy en Un Dia Más) en soepele en ontspannen hiphop-flows (La Tierra Tienne Hambre). Daarnaast  zjjn er subtiele flamenco-invloeden op de mid-tempo track Por Si No Te Vuelvo A Ver en is er ruimte voor ongecompliceerde feestmuziek in Quédate Esta Noche Conmig. Er klinken tropische en ontspannen klanken in No Volverá en afsluiter Con Una Sola Cosa , Abel ‘El Gitano’ Herrero mag schitteren met zijn trompet in het korte, doch sprankelende Mi Madalena en tenslotte is er spannende hip-hop-rock in Loco, dat in het refrein menigmaal zwaar over de top gaat maar ondanks alles fier overeind blijft.

Met Tiempo Al Tiempo handhaaft Zulu 9.30 zich moeiteloos aan de mestizo-top, zonder overigens echt grote indruk te maken. Het doet waar het goed in is. Dat het voornamelijk een herhaling van smaakvolle zetten betreft nemen we met het stijgen der temperaturen graag voor lief!

Tracklisting Tiempo Al Tiempo:

 1. Mira
 2. La Tierra Tiene Hambre
 3. Sin Prisa
 4. Hoy
 5. Por Si No Te Vuelvo A Ver
 6. Quédate Esta Noche Conmigo
 7. Un Día Más
 8. No Volverá
 9. Mi Madalena
 10. Loco
 11. Con Una Sola Cosa