Youssou N’Dour et Le Super Etoile de Dakar – Fatteliku
Door op 15 oktober 2015

Artiest: Youssou N'Dour
Band: Youssou N’Dour et Le Super Etoile de Dakar
Album_title: Fatteliku
Genre: World
Release_date: 10/14/2015
Label: Real World
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3448188
Fatteliku Youssou N’Dour et Le Super Etoile de Dakar
4
4

De grote doorbraak van de Senegalese zanger/songschrijver Youssou N’Dour kwam halverwege de jaren tachtig, jaren waarin hij optimaal werd geholpen door onder meer Peter Gabriel, die toen zelf een wereldster was geworden.

Met zijn band Le Super Etoile de Dakar speelde N’Dour als voorprogramma van Gabriel’s enorm succesvolle wereldtour die volgde op het miljoenen succes van diens album So. In een super dynamische setting en de enorme euforie van het moment wisten N’Dour en zijn band elke avond het publiek weer tot een dik swingende menigte te maken.

Vreemd genoeg werden de registraties van die concerten uit 1987 nooit eerder uitgebracht totdat Gabriel’s platenlabel Real World begin dit jaar eindelijk de rechten verkreeg. N’Dour was nog maar 28 jaar toen hij met zijn band met Gabriel op tour ging

Fatteliku laat een super enerverende N’Dour en band horen die vastberaden zijn de wereld te veroveren. De uit Athene afkomstige opnamen klinken allemaal even aanstekelijk en overweldigend met een ijzersterke Nelson Mandela en een heerlijk lang uitgesponnen In Your Eyes met, net als op So een samenwerking met Gabriel, als prachtige toegift.

Tracklisting Fattliku:

  1. Immigres
  2. KOCC barma
  3. Nelson Mandela
  4. Ndobine
  5. Sama Dom/My Daughter
  6. In Your Eyes (met Peter Gabriel)