Tickets winnen: Arthur Verocai en Kindred Spirits Ensemble
Door op 12 september 2011

Artiest: Arthur Verocai
Label: world

Op zondag 16 oktober zal de legendarische Braziliaanse componist/arrangeur Arthur Verocai als speciale gast binnen het programma van het Brasil Festival Amsterdam , samen met het Kindred Spirits Emsemble een concert geven in Paradiso. Het belooft een muzikaal zeer spannende avond te worden. Als gastvocalist zal Carlos Dafe acte de présence geven.

Arthur Verocai, in 1945 geboren in Rio de Janeiro, is met slechts één album op zijn naam in kleine kring een grote legende geworden (TV on the Radio schijnt groot fan te zijn). De componist, die een klassieke opleiding kreeg, experimenteerde met jazz, funk, elektronica, Braziliaanse muziek en folk, op een manier die bijna veertig jaar later nog steeds diepe indruk maakt. Verocai’s titelloze album verscheen in 1972, maar kreeg pas in 2002 een vervolg, met het zelf uitgebrachte, Saudade Demais. In de tussentijd verdiende hij zijn brood als uiterst succesvol componist van muziek voor reclames en tv-series. In 2007 verscheen Encore, een nieuw album, waarop Verocai zijn muzikale genialiteit opnieuw bevestigt.

In samenwerking met Paradiso kunnen we voor dit speciale concert 2×2 kaarten weggeven. Beantwoord de onderstaande vraag en maak kans om deze speciale avond bij te wonen. (inzendingen kunnen tot vrijdag 14 oktober worden opgestuurd)

Vraag: Voor welke zeer populaire hiphop track, die bij de campagne voor het presidentschap van Barack Obama werd gebruikt werd gebruik gemaakt van een opvallende Verocai sample?

Deze prijsvraag is beeindigd.

* Het Brasil Festival Amsterdam is een verrassende kennismaking met de Braziliaanse cultuur. Brazilië is al lang niet meer het land van carnaval, samba, swingend voetbal en capoeira. Het Latijns-Amerikaanse land kent een dynamische economie en een bloeiende cultuur met een rijk scala aan klassieke en moderne uitingsvormen. Het sleutelwoord is ‘multicultureel’. Dat merk je in de bossa nova, de twintigste-eeuwse danscultuur en de hedendaagse klassieke muziek. Maar ook in de film, de beeldende kunst en de architectuur. Alles komt daarin terug: van indiaanse principes en westerse barok tot de meest moderne uitingen. De Braziliaanse cultuur lijkt op de Braziliaanse keuken: een ‘fusion’ van het beste uit vele werelden.