Susana Baca – Travesias
Door op 09 mei 2006

Artiest: Susana Baca
Album_title: Travesias
Genre: World
Release_date: 05/09/2006
Label: Luaka Bop
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2907684
Travesias Susana Baca
4
4

De uit Peru afkomstige zangeres Susana Baca verrast met haar nieuwe album Travesias weer volop. Nadat ze zo’n 10 terug door Luaka Bop baas David Byrne bij het label werd gehaald maakt ze de ene na de andere prachtplaat en het succes begint nu zo langzamerhand te komen.

Het nieuwe album zal daar zeker aan bijdragen. De Britse producer Craig Street weet ook nu weer een heerlijk transparante sfeer te creëren waarop Baca’s stem optimaal klinkt. De combinatie van traditionele Afro Peruviaanse muziek met rijke flavours uit andere Latijnse muziekstijlen worden deze keer verstrekt door Franse en Haitiaanse songs. De teksten zijn in deze natuurlijk wel naar een fraai beeldend Spaans vertaald.

Een van de allermooiste nummers van het album is het samen met Braziliaanse grootheid Gilberto Gil gezongen Estrela. Luister vooral naar de manier waarop hun prachtstemmen versmelten. Wellicht de grootste verrassing van dit album is echter Volcano. Deze Damien Rice song is vertaald naar een soort van Zuid Amerikaanse folk song en raakt zeker zo diep als het origineel.

Tracklisting Travesas:

 1. Viento del Olvido
 2. Estrela
 3. Guillermina
 4. Una Copla me ha Cantado
 5. Ne Quelque Part
 6. Merei Bon Dieu
 7. Luna Rossa
 8. Siempre
 9. Volcano
 10. Palomita Ingrata
 11. Pensamiento
 12. Lundero