Sergio Mendes – Bom Tempo
Door op 25 juni 2010

Artiest: Sergio Mendes
Album_title: Bom Tempo
Genre: world, brazil
Release_date: 06/25/2010
Label: Concord
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2761530
Bom Tempo Sergio Mendes
3
3

Voor zijn nieuwe album keerde Sergio Mendes terug naar zijn muzikale roots in Brazilië. De grote invloed van Will.I.Am van Black Eyed Peas van de vorige twee albums is verdwenen maar de opgewekte mix van jazz, pop, latin en r&b/hiphop niet.

Met het zeer succesvolle terugkeeralbum Timeless uit 2006, dat door Will.I.Am van Black Eyed Peas werd geproduceerd en wat tal van neo soul artiesten als Erykah Badu, Jill Scott en John Legend naast oude helden als Stevie Wonder en Q Tip op de gastenlijst had, was de Braziliaanse legende Sergio Mendes weer helemaal hip en hot. Het tevens door Will.I.Am geproduceerde Encanto uit 2008 was de succesvolle opvolger.

Met het nieuwe album Bom Tempo keert Mendes terug naar Brazilië. De gros van de gasten die op het album mee doen zijn Braziliaans en het album heeft een meer Braziliaanse sfeer. De beats zijn dan wel wat dikker als in de jaren ’70 en ’80 en er komt af en toe een rap voorbij maar de sfeer is (gelukkig) weer oude school Sergio Mendes. De keuze in songs is weer heel slim en met gasten als Seu Jorge, Nilton Nascimento, Carlinhos Brown en Gracinha Leporace kan dit album bijna niet stuk natuurlijk. Het bij ons door Zuco 103 nog bekender gemaakte Maracatu Atomico krijgt in de versie van Seu Jorge een perfecte remake en ook Jobim’s Caminhos Cruzados krijgt een waardevolle herbeleving.

Tracklisting Bom Tempo:

 1. Emorio
 2. Maracatu Atomico
 3. You And I
 4. Ye-Me-Le
 5. Magalenha
 6. Orpheus (Quiet Carnival)
 7. Pais Tropical
 8. Maracatu (Nation Of Love)
 9. The Real Thing
 10. Caminhos Cruzados
 11. Caxanga
 12. Só Tinha De Ser Com Você