Sabrina Malheiros – Dreaming
Door op 30 september 2011

Artiest: Sabrina Malheiros
Album_title: Dreaming
Genre: World
Release_date: 09/29/2011
Label: Far Out Recordings
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3000440
Dreaming Sabrina Malheiros
3.5
3.5

Na 3 jaar is er eindelijk weer een nieuw album van de Braziliaanse Sabrina Malheiros. Met Dreaming bewijst ze de enige relevante overlever van de nubossa golf van de afgelopen 10 jaar te zijn.

Met haar tweede album New Morning (2008) verkreeg de Braziliaanse zangeres Sabrina Malheiros wereldwijde aandacht. Het prima album bleek het perfecte vervolg op haar meer elektronisch getinte debuutalbum Equilibria (2005). De songs van New Morning klonken meer organisch en de arrangementen van Arthur Verocai gaven de songs een fijn volwassen sound. Het bracht haar wereldwijde populariteit.

Voor haar nieuwe album, wat wederom 3 jaar na haar vorige verschijnt, zocht Malheiros, die tegenwoordig het grootste gedeelte van het jaar in Londen woont, een goede mix van haar eerste 2 albums. Zonder die rijke Verocai arrangementen klinkt Dreaming in eerste instantie wat minder prominent als de voorganger. Bij meerdere luisterbeurten valt echter op dat Malheiros als songschrijver steeds beter begint te worden en lekker aanstekelijke songs weet te schrijven. Songs die gelijk beklijven. Vooral als je ‘de hits’ van het album zoals het fijn uptempo Candeia, het funky Segredo en de eerste single Bobeira beluistert. Nieuwe wegen slaat ze in met de samba van Tem Dende. Daar willen we de volgende keer nog veel meer van horen.

Tracklisting Dreaming:

 1. Bobeira (Digital Dreamin’ Intro)
 2. Lirio De Venus
 3. Bobeira
 4. Fragil
 5. Candeia
 6. Opará
 7. Lirio De Venus (Interlude)
 8. Paranóia
 9. Segredo
 10. Can’t Hide Love
 11. Primeira
 12. Tem Dendê
 13. Bobeira (Digital Dreamin’ Instrumental)