Pistoleros de la Paz – Tanto Calor
Door op 11 oktober 2012

Band: Pistoleros de la Paz
Album_title: Tanto Calor
Genre: World/Spaans
Release_date: 09/14/2012
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Tanto Calor Pistoleros de la Paz
3.5
3.5

Tanto Calor is het sprankelende en kleurrijke debuut-album van elfkoppige formatie  (Los) Pistoleros de la Paz. Met bandleden woonachtig in zowel Barcelona als Amsterdam tourt men al een kleine vijf jaar door Europa met een heerlijke en vrolijke muzikale mix van Spaanse en Latijns-Amerikaanse stijlen. In 2010 stond de band in het voorprogramma van Calima in Sugar Factory/Melkweg en speelde onder meer in Bitterzoet en Tivoli. 2011 stond vooral in het teken van het opnemen van het album, dat op 1 juni 2012 in The Winston Kingdom in Amsterdam werd gepresenteerd.

Met slechts acht nummers en een tijdsduur van ruim 33 minuten is Tanto Calor helaas wat aan de korte kant, maar gelukkig zit er een repeat-knop op de cd-speler om vaker te genieten van de vrolijke latin-pop-songs die Pistoleros de la Paz ons voorschotelt. Het album trapt af met de titeltrack en hun eerste single Tanto Calor, een vrolijk en uitbundig nummer met een hoog ‘feel good’-gehalte, waarmee ook de sfeer er meteen goed in zit. Die lijn wordt overtuigend doorgetrokken met de subtiel klinkende Latin-klanken in NoVale Nada en vooral in het swingende en zeer pakkende Marcela, één van de hoogtepunten van het album! Je kunt haast niet anders dan een grote glimlach op je gezicht ‘ toveren’ bij het horen van deze zomerse klanken. Pueblo de Lucha en Acostado y Desnudo borduren gestaag door op de ingezette succeskoers en met Rumba Catalana bereiken we het tweede hoogtepunt van Tanto Calor. Wat een vrolijk klinkend, lekker ‘refrein’ kent dit nummer! Yo Soy is het enige rustpuntje op het album en daarmee valt het eigenlijk een beetje buiten de boot op dit energieke album, dat verder bruist van de adrenaline. Met de degelijke afsluiter Cositas Buenas komt jammer genoeg alweer een einde aan het album, dat schreeuwt om een snel vervolg. Voorlopig dus eerst maar de repeat-knop en lekker meezingen met ‘ Marcela’!

Pistoleros de la Paz is een band die komend jaar ongetwijfeld op veel festivals zal/moet gaan spelen. Tijdens hun energieke live-optredens komt de kracht van de band namelijk nog veel beter tot zijn recht en zorgt zij voor een Fiesta met hoofdletter F!

Kijk hieronder naar de video van Tanto Calor, opgenomen in Amsterdam:

Tracklisting Tanto Calor:

  1. Tanto Calor
  2. No Vale Nada
  3. Marcela
  4. Pueblo de Lucha
  5. Acostado y Desnudo
  6. Rumba Catalana
  7. Yo Soy
  8. Cositas Buenas