Ojos de Brujo – Corriente Vital (10 Años)
Door op 29 maart 2011

Band: Ojos de Brujo
Album_title: Corriente Vital (10 Años)
Genre: World/Spaans
Release_date: 03/25/2011
Label: Warner Music
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2899669
Corriente Vital (10 Años) Ojos de Brujo
3.5
3.5

Het Spaanse mestizo-collectief Ojos de Brujo geeft er na vier studio-albums, een remixalbum en één livealbum (voorlopig) de brui aan. Met Corriente Vital (10 Años), een kleurrijke verzameling nummers van eerdere albums in een nieuw muzikaal jasje en een paar nieuwe tracks, vat Ojos de Brujo hun carrière op fraaie wijze samen.

Het laatste album Aocaná vormt het hart van deze verzameling met maar liefst vijf nummers. Todos Mortales kent een bijdrage van Roldán, zanger van de Cubaanse formatie Orishas en op Nueva Vida is zangeres Bebe van de partij. De vele, voornamelijk Spaanse grote gasten, delen allen in de feestvreugde van het tienjarig bestaan van de band. Jorge Drexler is aanwezig op het van Barí afkomstige Ley de Gravedad, Manolo Garcia doet een duit in het zakje op het swingende Baraka, La Troba Kung Fu is aanwezig op Ventilaor R-80, één van de hoogtepunten van deze verzameling. Daarnaast helpen ook Amaral, Najwa, Miguel Campello, Estopa en Vinicio Capossela om het feest te completeren. De Bob Marley-cover Get Up, Stand Up, bekend van hun album Techarí Live uit 2007 wordt daarnaast tot studio-versie bewerkt.

Corriente Vital (10 Años) kent twee nieuwe nummers. De single Corriente Vital is geproduceerd door Nitin Sawney, die ook op het nummer te horen is. Het is een sprankelende zomertrack die het Ojos-gevoel treffend weergeeft. La Machine is geproduceerd door Juno Reactor, bekend van de soundtrack van The Matrix. Het is een modern klinkend nummer met vette beats en screams, gecombineerd met de bekende flamenco-gitaarklanken en een goed gedoseerde portie hip-hop.

Laten we hopen dat Ojos de Brujo na een periode van rust en andere (solo)-projecten weer vol frisse ideeën en inspiratie ooit weer samenkomt om hun discografie uit te breiden. Vast staat dat Ojos de Brujo de moderne flamenco een nieuwe impuls heeft gegeven door de hun spannende mix met hip-hop en andere stijlen. Daar kan men trots op zijn!

Tracklisting Corriente Vital (10 Años):

 1. Corriente Vital
 2. Todos Mortales
 3. Nueva Vida
 4. Ley de Gravedad
 5. Corre Lola Corre
 6. lluvia
 7. Baraka
 8. Sultanas de Merkaillo
 9. Get Up, Stand Up
 10. Na en la Nevera
 11. Ventilaor R-80
 12. La Machine
 13. Nana

Zie hieronder de live-versie van La Machine: