Nieuwe cd + unieke trouwactie Amsterdam Klezmer Band
Door op 12 januari 2011

Band: Amsterdam Klezmer Band
Album_title: Katla
Genre: World, Klezmer
Label: Essay Recordings / Coast to Coast

Nog een cd-aankondiging waar WiM niet omheen kan, al was het maar vanwege de geweldige actie waarmee de band ook komt. Eerst de muziek: 31 januari komt het negende album uit van de Amsterdam Klezmer Band. De titel van de veertien nummers tellende cd is Katla, vernoemd naar de hoogste vulkaan in IJsland. Alle nummers zijn eigen composities die -zoals vaker bij deze band- in meerdere stijlen zijn (zoals Sirba, turbo Polka, de swingende Cocek en Oompah). Het album belooft een Klezmer-vreugde zoals we die gewend zijn van de Amsterdam Klezmer Band. En dan, die bijzondere actie…

Unieke actie: trouwen met de Amsterdam Klezmer Band

In de Klezmer-traditie speelt het huwelijk een belangrijke rol. De heren van de Amsterdam Klezmer Band hebben dan ook een unieke actie bedacht waarbij twee gelukkigen (met uiteraard hun bruiloftsgasten erbij) kans maken om hun bruiloftsfeest samen te laten vallen met een niet te evenaren portie Amsterdam Klezmer Band. De details van deze avond worden binnenkort bekend gemaakt, al wel verklapt mag worden dat het bruidspaar extra in het zonnetje gezet wordt, onder meer met een bruiloftstaart. Daarnaast is er natuurlijk muziek, heel veel muziek!

De datum voor deze feestelijkheden is geprikt op zaterdagavond 4 juni 2011. De locatie is even bijzonder als de actie zelf: de grote zaal van Paradiso, in Amsterdam. Houd voor meer info de website van de Amsterdam Klezmer Band in de gaten. Daar staat ook een lange lijst met concerten die de band de komende tijd gaat geven.