Nieuw album/concert Malinese bluesheld Boubacar Traoré
Door op 31 januari 2011

Artiest: Boubacar Traoré
Album_title: Mali Denhou
Genre: Blues, World
Label: Lusafrica / Coast to Coast

Op 7 februari komt het nieuwe album uit van de Afrikaanse bluesheld Boubacar Traoré, bijgenaamd Kar Kar. De titel van de cd is Mali Denhou. Voor degene die hem niet kent, neem vooral de moeite om eens te luisteren. Niet alleen vanwege zijn eigen, onnavolgbare en autodidacte gitaartechniek (die deels terug te voeren is op kora invloeden), maar ook vanwege zijn nuances en manier van uitdrukken. Die zijn namelijk goed te vergelijken met de grote blueslegendes uit het zuiden van de VS, zoals Robert Johnson, Muddy Waters en Blind Willie McTell. Nou, als dat u niet triggert

De Malinees is sowieso trouwens zeker geen kleine jongen. Vanwege zijn reizen over de hele wereld kreeg hij al veel fans. Onder hen niemand minder dan Martin Scorsese, die zelfs een biografische film over de artiest wil maken.

Helaas is er maar één concert in Nederland gepland, op 2 maart in het Bimhuis (Amsterdam). Mensen die het geen probleem vinden om even de grens over te gaan, die kunnen op 9 maart naar het concert in het Zuiderpershuis in Antwerpen.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan ook eens naar dit You Tube filmpje, waarin Boubacar vertelt over zijn leven tot nu toe.