The Mighty Mocambos – Showdown
Door op 11 mei 2015

Band: Mighty Mocambos
Album_title: Showdown
Release_date: 03/27/2015
Label: Legere
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3387791
Showdown Mighty Mocambos
3.5
3.5

Swingend, funky en heerlijk groovend. Dat is in het kort de impressie van dit alweer derde album van The Mighty Mocambos. Met diverse gasten die hen met name vocaal ondersteunen, heeft het Hamburgse gezelschap een langspeler gemaakt die rechtstreeks uit de jaren ‘70 naar het hier en nu getoverd zou kunnen zijn. Met blazers die niet onder te hoeven doen voor de Phenix Horns die in een ver, ver verleden Earth, Wind and Fire begeleidden, een funky gitaar die zo uit het Theme fo Shaft kan komen, melodieën die meer dan eens doen denken aan de muziek van Curtis Mayfield bereiden ze een broeierige en funky muziekmaaltijd voor om je vingers bij af te likken.

De instrumentale nummers tonen aan dat de heren heel goed hun mannetje staan zonder gasten. Toch is de toevoeging van de stemmen van Afrika Bambaataa, Charlie Funk, Deejay Snoop en DeRobert en Nichola Richards verre van overbodig. In een nummer als It’s The Music doen ze de tijden van grote funkbands als The Trammps, The Commodores of The Meters uit de jaren ‘70 herleven. Datzelfde gebeurt ook bij het ietwat militante Political Power. De hiphoppers en rappers maken er een stomend geheel van. Nichola Richards laat horen dat een soulvolle stem ook perfect bij de muziek van de Duitse funkmachine past. DeRobert geeft met Not Get Caught een aangename knipoog naar Stevie Wonder.

Wil je een prettige trip hebben naar het verleden of in funky sferen anno nu stappen, dan is Showdown een zeer fraaie opstapplaats. Ik trek mijn plateauzolen nog eens aan. Gave plaat. 

Tracklisting Showdown:

 1. Road To Earth (with Peter Thomas)
 2. It’s The Music (with Afrika Bambaataa, Charlie Funk, Hektek & Deejay Snoop)
 3. In The Dark (with Nichola Richards)
 4. The Spell Of Ra-Orkon
 5. Political Power (with Afrika Bambaataa, Charlie Funk & Donald D)
 6. Drifting Stars
 7. Not Get Caught (with DeRobert)
 8. Locked And Loaded
 9. Catfight
 10. Hot Stuff (with Afrika Bambaataa, Charlie Funk & Deejay Snoop)
 11. The Showdown