Manu Chao – Siberie M’était Contéee
Door op 17 januari 2014

Artiest: Manu Chao
Album_title: Siberie
Genre: World
Label: Radio Bemba
Release_date_reissue: 01/16/2014
Rating: Vier sterren (4)
Siberie Manu Chao
4
4

Vreemd dat het eerste soloalbum van Manu Chao pas negen jaar na de Franse release ook hier verschijnt. Maar met een album boordevol mooie songs is dat snel vergeten.

Wel vreemd om te weten dat het volledig in het Frans gezongen album Siberie M’était Contéee de opvolger was van het ontzettend succesvolle live album Radio Bemba Sound System uit 2002. De songs voor het album werden geschreven als ode aan de Parijs, waar Chao toen woonde. Het gerucht gaat dat Chao het album zelf zo anders vond dan zijn doorbraakalbum Clandestino (1998) dat hij het daarom alleen in Frankrijk liet uitbrengen. Het album werd daar uitgebracht als gelimiteerde editie, als boek/CD in samenwerking met illustrator Jacek Wozniak.

Siberie M’était Contéee kent in totaal 23 (!!) songs/schetsen van songs en kent een akoestisch karakter met puur gitaar en accordeon. De van Chao zo bekende opgewekte Latijnse stijl gemixt met rock en reggae is op de songs van Siberie M’était Contéee vaak vermengd met een chanson-achtige sfeer. De teksten vertellen over zijn liefde voor Parijs, de Seine, de terrassen, de boulevards en gebouwen en de mensen die in de stad wonen. Siberie M’était Contéee is daarmee inderdaad een behoorlijk andere plaat dan het werk waarmee hij bekend werd maar juist daardoor een meer dan interessante muzikale stap.

Tracklisting Siberie:

 1. Le P’tit Jardin
 2. Petite Blonde Du Bld Brune
 3. La Valse A Sale Temps
 4. Les Mille Paillettes
 5. Il Faut Manger
 6. Helno Est Mort
 7. J’Ai Besoin De La Lune
 8. L’Automne Est Làs
 9. Si Loin De Toi…Je Te Joue…
 10. 100.00 Remords
 11. Trop Tot, Trop Tard
 12. Te Tromper
 13. Madame Banquise
 14. Les Rues De L’Hiver
 15. Siberie Fleuve Amour
 16. Les Petites Planètes
 17. Te Souviens Tu 2
 18. J’Ai Besoin De La Lune (Remix)
 19. Dans Mon Jardin
 20. Merci Bonsoir
 21. Fou De Toi
 22. Les Yeux Turquoise
 23. Siberie