Koning van de salsa Oscar D’Leon komt naar de Melkweg
Door op 23 oktober 2012

Artiest: Oscar D'Leon
Genre: World/Salsa

De koning van de salsa, Oscar D’Leon, keert zondag 11 november terug naar de Melkweg! De Venezolaanse zanger, bassist en bandleider staat al ruim drie decennia aan de top van de wereldwijde salsawereld met ruim 50 albums en diverse prijzen op zijn naam (o.a. een Latin Grammy Award). Zijn bijnaam ́El Sonero del Mundo ́ (de improviseur van de wereld) dankt hij aan zijn onovertroffen spel op de staande bas.

images

In 1975 scoorde hij met zijn toenmalige band La Dimensión Latina zijn grootste hit Llorarás, dat een salsaklassieker is. Oscar D ́Leon gaat voor kwaliteit en de traditionele benadering van salsa met invloeden van andere Caribische stijlen als merengue en rumba. Hij staat niet alleen bekend als charismatische zanger maar kent men hem ook van zijn geweldige spel op de dubbele bas en als dynamische danser met soepele heupen. In geboorteland Venezuela is hij zelfs een idool, als self-made artiest van eenvoudige afkomst, die leeft voor de muziek.

Kijk hier op de site van de Melkweg voor meer informatie

Ook speelt Oscar D’Leone op 9 november in Het Paard van Troje in Den Haag en op 10 november in De Oosterpoort te Groningen.