Juan Carlos Cáceres – Noche De Carnaval
Door op 23 juni 2011

Artiest: Juan Carlos Cáceres
Album_title: Noche De Carnaval
Genre: World/Latin
Release_date: 06/13/2011
Label: Naive
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2962374
Noche De Carnaval Juan Carlos Cáceres
3.5
3.5

Hij geldt als een grote inspiratiebron voor muzikanten en kunstenaars uit Argentinië en Uruguay en wordt gezien als de perfecte ambassadeur voor muziek uit het River Plate- gebied.  Daar waar deze breedste rivier ter wereld beide landen scheidt, verdiept de in Buenos Aires geboren zestiger Juan Carlos Cáceres zich al jaren in de muziekstijlen die beide landen verbinden en verbroederen.

In 1968 vertrekt Juan Carlos naar Parijs, waar de voormalig jazz trombonist speelde met Marie Laforêt en de bands Malon en Gotan opricht. Daarnaast produceert hij shows, doceert hij kunstgeschiedenis en is hij actief als schilder. Zijn grootste passie is echter nog altijd zijn diepgravende onderzoek naar de muziek uit het River Plate-gebied.

Op Noche De Carnaval brengt Juan Carlos Cáceres de elementen en sfeer uit vervlogen tijden naar het heden en geeft zijn muziek een extra dimensie aan de wedergeboorte van de tango, candombe, milonga en murga. Al jaren experimenteert Cáceres met bijpassende muziekstijlen en op dit nieuwe album worden o.a. Swing, Dixieland en Charleston-invloeden aan het luisterrijke geheel toegevoegd. Het levert een intrigerend album op, waarbij pianist en zanger Cáceras de nummers met de hem zo kenmerkende, raspende stem voorziet van extra karakter. Ook de muzikale combinatie van bas, klarinet, saxofoon en cello pakt uitstekend uit. Zangeres Laura Caronni begeleidt Cáceres op enkele nummers, waarbij vooral het fraaie Pachamama uitblinkt. Qua sfeer en beleving doet het album enigszins denken aan de muziek van  Buena Vista Social Club, zowel Cáceras als zij grijpen op meesterlijke wijze terug op het muzikale erfgoed van hun vaderland. Een betere aanbeveling om Noche De Carnaval te gaan ontdekken is nauwelijks denkbaar!

Bekijk hieronder een introductiefilm over het album (gebruik de cc knop rechts onderin voor ondertiteling):

Tracklisting Noche De Carnaval:

 1. Bs As Charleson
 2. El Presente
 3. Pachamama
 4. A Los Mugueros
 5. Airecito
 6. La Casa De Los Fantasmas
 7. Noche De Carnaval
 8. Resistencia
 9. El Domingo
 10. Suéltame Pasado
 11. Un Tango
 12. El Sur Y El Norte
 13. Cuántas Cosas