Joep Pelt herstelt van zwaar auto-ongeluk
Door op 10 februari 2012

Artiest: Joep Pelt
Genre: World/Roots/

Gitarist, zanger en radiopresentator Joep Pelt is levensgevaarlijk gewond geraakt bij een auto-ongeluk in Zuid-Afrika. Hij was samen met zijn vrouw Hester op vakantie in Zuid-Afrika. Bij het ongeluk zijn zowel Hester als een inzittende van de andere auto om het leven gekomen. Joep is in kritieke toestand per helikopter naar Johannesburg gevlogen , waar hij zes keer geopereerd is. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

joep-peltJoep Pelt werd bekend dankzij zijn muzikale reizen naar de Mississippi-delta en Mali, waar hij samenspeelde met o.a. Ali Farka Touré, R.L. Burnside en de in 2010 overleden Lobi Traoré. Met laatstgenoemde maakte hij het fraaie album I Yougoba.


De laatste plaat van Joep, Stolen Serenades Vol.1, een experimenteel coveralbum, verscheen in augustus 2011.

De aankomende optredens in Frankrijk op 14, 15 en 19 maart zijn tot nader order uitgesteld. Op dit moment wordt er een benefietavond georganiseerd in De Melkweg. Op 13 maart zullen onder meer collega-muzikanten optreden om het herstel van Joep te bespoedigen.  Hier volgt spoedig meer informatie over. In ieder geval zullen Moke en Lucky Fonz III optreden.