Ivan Lins concert in Rotterdam
Door op 25 maart 2011

Artiest: Ivan Lins
Genre: World

Voor het concert van de Braziliaanse held Ivan Lins aankomende zondag in Lantaarn/Venster in Rotterdam zijn via WiM nog 2×2 kaarten te winnen. Omdat het op korte termijn is doen we geen prijsvraag, maar worden uit de snelle reacties gewoon 2 prijswinnaars getrokken. Reageer dus snel (vóór zaterdagmiddag 26 maart 12 uur) via het mailformulier onderaan deze pagina.

** DEZE PRIJSVRAAG IS GESLOTEN, WINNAARS KRIJGEN Z.S.M. BERICHT **

Extra informatie: Ivan Lins & Metropole Orkest vieren Latin Grammy in Highlights From Brazil:

Nooit eerder viel er een Grammy Award op Nederlandse bodem. Tot 2010! Toen had het album Ivan Lins And The Metropole Orchestra de primeur. Op 13 februari jl. mocht Vince Mendoza, chef-dirigent van het Metropole Orkest, de tweede ‘Nederlandse’ Grammy in ontvangst nemen. Op zaterdag 26 maart a.s. zijn Ivan Lins en het Metropole Orkest nu voor het eerst sinds hun Latin Grammy 2010 weer bij elkaar voor het tweede concert in de serie Highlights From Brazil, in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Namens T2 Entertainment, dat de exclusieve rechten heeft voor verspreiding van de cd in de Benelux, wordt het Grammy-winnende album tijdens het concert feestelijk overhandigd aan José Artur Denot Medeiros, de ambassadeur van Brazilië in Nederland.

Sting, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Barbra Streisand, Quincy Jones, George Benson, Toots Thieleman en vele, vele anderen vertolkten de jazzy songs van Ivan Lins (Rio de Janeiro, 1945). Zijn hitsong Love Dance werd zelfs een van de meest gecoverde songs in de muziekgeschiedenis. De laatste jaren is zijn blik volop gericht op Nederland. Na zijn succesvolle eerste samenwerking met het Metropole Orkest, dook hij vorig jaar de studio’s in met de Nederlandse producer Ruud Jacobs. Dit resulteerde in het nieuwe album Intimate. Niemand minder dan Trijntje Oosterhuis, Laura Fygi en de New Yorkse zangeres Jane Monheit werkten mee aan dit prachtige album.

Wat betreft de hoeveelheid onderscheidingen bevindt Ivan Lins zich bij het Metropole Orkest in goed gezelschap. De Amerikaanse chef-dirigent Vince Mendoza mocht op 13 februari jl. in Los Angeles zijn zesde Grammy Award in ontvangst nemen, deze keer voor zijn arrangement van het nummer Carlos op de cd 54 van het Metropole Orkest en gitarist John Scofield.