Fado-ster Mariza terug in Nederland voor 3 concerten
Door op 17 oktober 2012

Genre: World/Fado

27, 28 en 30 november staat Mariza – dé Fado wereldster- eindelijk weer op drie Nederlandse podia en zingt ze nummers van haar drie succesvolle albums.

images-1

Als moeder klinkt haar muziek , als het kan, nog intenser, mooier en sprankelender dan de jaren daarvoor. Mariza’s albums Fado em Mim, Fado Curvo, Transparente, Terra en Fado Tradicional bereikten de gouden en platina status en ze kreeg iedere Award en prijs die een zangeres zich kan wensen. Zo won zij in 2011 in Nederland de Edison Award. In 2010 bracht ze de geweldige DVD Terra Em Concerto uit.

Geen enkele Portugese artiest heeft sinds Amalia Rodrigues zo’n gigantische internationale carrière gehad; optredens op de meest prestigieuze wereldpodia en altijd lovende kritieken.

De laatste twaalf jaar is Mariza de ‘Wereldmuziek’ al lang ontstegen. Ze bewees een belangrijke internationale artiest te zijn: origineel en erg getalenteerd. Van haar kunnen we in de toekomst nog heel veel verwachten. Het jonge meisje uit Mozambique, opgegroeid in Lissabon’s populaire Mouraria blijkt elke keer weer in staat de roots van haar cultuur te ontwikkelen.

Mariza opent zichzelf naar de wereld, zonder ooit haar Portugese identiteit te verliezen. Haar publiek is de eerste om dat te erkennen en beloont haar met ongelimiteerde liefde en dankbaarheid.

Mariza is weer terug, beter en kleurrijker dan ooit.

Mariza concerten:

27 november 2012 in Muziekcentrum De Oosterpoort te Groningen
28 november 2012 in Koninklijk Theater Carre te Amsterdam
30 november 2012 in Muziekgebouw Eindhoven te Eindhoven