Clara Moreno – Meu Samba Torto
Door op 09 april 2007

Artiest: Clara Moreno
Album_title: Meu Samba Torto
Genre: World
Release_date: 04/09/2007
Label: Far Out Recordings
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2630528
Meu Samba Torto Clara Moreno
4
4

Clara Moreno is de dochter van gitariste/zangeres Joyce en wordt in thuisland Brazilië al jaren gezien als het grote nieuwe talent.

Ze maakte in haar thuisland al een aantal albums die echter nooit de landsgrenzen over kwamen. Met haar album Meu Samba Torto wat ze in nauwe samenwerking met haar moeder maakte maakt ze dus haar werelddebuut en haar talent daarop prima uit de verf. Moreno bedient zich niet van door vele jonge Braziliaanse zangeressen gebruikte electronica (de nu bossa sound) maar heeft haar songs gegoten in een meer traditionele samba en bossa sound.

In de behoorlijk geniale Celsa Fonseca (zijn samen met Ronaldo Bastos gemaakt Slow Motion Bossa Nova uit 2001 is een ongekroonde juweel binnen de traditionele nieuwe bossa en samba golf) heeft zij een ideale geestverwant gevonden. Als hun stemmen elkaar vinden in de album opener Litoranea is de wereld even helemaal perfect. Ook op een aantal andere tracks levert hij een fraaie bijdrage. Zijn subtiele akoestische gitaarspel wordt op dit album echter overtroffen door jonge nieuwe held Diego Figueredo. Wat een genadeloze klasse laat deze nieuwe held horen! Zo subtiel heb je iemand nog niet eerder bossa en samba horen spelen. Maar ook klasse drummer Tutty Moreno (waarmee moeder Joyce haar allereerste opnamen maakte en waar ze later ook mee trouwde. Clara is echter de dochter uit haar eerste huwelijk met Nelson Angelo, maar Clara nam de achternaam van haar ‘nieuwe’ vader over) ) en moeder Joyce leveren erg mooie bijdragen. Binnen al deze getalenteerde muzikanten glorieert Moreno als de ware nieuwe girl of Ipanema. Haar zang is zoet, emotievol en haar keuze in songs voor dit album sluiten hier naadloos op aan. Prachtplaat!

Tracklisting Meu Samba Trio:

 1. Litorânea
 2. Sabe Quem?
 3. Sei Lá
 4. Moça Flor
 5. Bahia com H
 6. Morena Boca de Ouro
 7. Mon Manege a Moi
 8. Rosa de Ouro
 9. Copacabana
 10. Se Acaso Você Chegasse
 11. Meu Samba Torto
 12. Vem Morena Vem
 13. Ela Vai Pro Mar
 14. Tenderly