Antunes/Scandurra/Diabate – A Curva Da Cintura
Door op 10 augustus 2012

Artiest: Antunes/Scandurra/Diabate
Album_title: A Curva Da Cintura
Genre: World
Release_date: 08/05/2012
Label: Mais Um Discos
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3102352
A Curva Da Cintura Antunes/Scandurra/Diabate
4
4

Absoluut een van de meest verrassende World albums van dit jaar komt voort uit een opvallende Braziliaans Malinese ontmoeting. Het album A Curva Da Cintura laat horen hoe glorieus de samenwerking was.

De Braziliaanse poet en zanger Arnaldo Antunes en topgitarist Edgard Scandurra ontmoetten de Malinese koraspeler Toumani Diabate tijdens het door Gilberto Gil georganiseerde festival Back2Black wat elk jaar in Rio de Janiero wordt gehouden om de Afrikaanse roots van Brazilië vooral niet te vergeten. Onder de indruk van elkaars werk (Antunes en Scandurra zijn echte Zuid Amerikaanse helden en Diabate werd wereldberoemd door de albums die hij maakte met legende Ali Farka Toure) besloten ze samen te gaan werken.

Toumani nodigde Antunes en Scandurra uit naar Mali te komen en al snel bleken de mannen muzikaal zo goed te klikken dat er samen songs geschreven werden. Het opnemen van deze songs gebeurde al net zo vloeiend. Zo organisch als het idee klinkt, klinkt ook A Curva Da Cintura. Een erg mooi album dat de Afrikaanse roots van Brazilië prachtig blootlegt. De ritmische opbouw, de sprankeling van de melodieën, de mooie poëzie en warme zang van Antunes en het briljante gitaarspel van Scandurra sluiten naadloos aan op de warmbloedige klanken van Toumani’s kora. Luister naar openingssong Cê Não Vai Me Acompanhar of het prachtige titelnummer en je bent verkocht. A Curva Da Cinturra is van grote klasse en een van de meest fascinerende World albums van dit jaar.

Tracklisting A Curva Da Cintura:

 1. Cê Não Vai Me Acompanhar
 2. A Curva Da Cintura
 3. Grão De Chãos
 4. Kaira
 5. Ir, Mão
 6. Se Você
 7. Um Senhor
 8. Cara
 9. Psiu
 10. Que Me Continua
 11. Neblina De Areia
 12. Muito Além
 13. Coração De Mãe
 14. Meu Cabelo
 15. Bamako’s Blues