Angelique Kidjo and the Orchestre Philharmonique du Luxembourg – Sings
Door op 25 april 2015

Artiest: Angelique Kidjo
Band: Angelique Kidjo and the Orchestre Philharmonique du Luxembourg
Album_title: Sings
Genre: World
Release_date: 03/26/2015
Label: 429Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3397481
Sings Angelique Kidjo and the Orchestre Philharmonique du Luxembourg
4
4

Geweldig zeg, hoe je halverwege het nieuwe, zeer speciale, album van Angelique Kidjo ineens een prachtig gezongen versie van Santana’s Samba Pa Ti voorbij hoort komen. En het is zeker niet alleen die song die je de oren doet spitsen.

Om haar rijke muzikale carrière (Kidjo startte al in 1982) extra cachet te geven zochten Kidjo en haar jarenlange muzikale compagnon Jean Hebrail, een samenwerking met het 110-koppige Orchestre Philharmonique du Luxembourg op. Het orkest dat in de energieke Gast Waltzing haar orkestleider en dirigent heeft. De samenwerking die tot stand is gekomen is zeer geslaagd en creëert een perfecte brug tussen de Europese en Afrikaanse muzikale cultuur.

Naast het grote orkest heeft Kidjo ook een opmerkelijke band bij elkaar gezocht die naast het orkest opereert. Met Christian McBride en Massimo Biolcati op contrabas, landgenoot Lionel Loueke, Dominic James en David Laborier op gitaar, Magatte Sow, Crespin Tpikiti en Benoit Avihoue op percussie, Tuelo Kgobokoe Tsholofetso en Mokubung als achtergrondzangeres en Gast Waltzing op flugelhorn (hij doet de solo op Samba Pa Ti) heeft ze ook een geweldige band te pakken.

Dat alles zo geweldig klopt op Sings is dat de arrangementen altijd in dienst staan van de overweldigende stem van Kidjo en perfect aansluiten op de teksten van de songs en op haar stijl van zingen. Voor het album selecteerde Kidjo negen bekende stukken van haar in totaal 13 albums en nam ze ook Otishe en Nanae op, songs die ze al opnam tijdens de sessies van haar laatste album Eve maar die uiteindelijk niet op die veel geroemde plaat verschenen.

Sings is een rijk album geworden dat de grote klasse van Angelique Kidjo wederom onderstreept. De samenwerking met Orchestre Philharmonique du Luxembourg is een nieuwe hoogtepunt in haar rijke oeuvre.

Tracklisting Sings:

  1. Malaika
  2. Ommonira
  3. Kelele
  4. Otishe
  5. Bahia
  6. Petite Fleur
  7. Samba Pa Ti
  8. Nanae
  9. Naima
  10. Loloye