Andreya Triana voor een optreden in Amsterdam
Door op 25 oktober 2013

Artiest: Andreya Triana
Genre: World, Soul/Hiphop

De zeer getalenteerde Andreya Triana komt op 26 oktober in Bird Rotterdam en op 27 oktober in de Amsterdamse North Sea Jazzclub. Daar zullen voor het eerst live de songs van haar nieuwe album te horen zijn.

Andreya Triana groeide op in het multiculturele Zuid Londen. Mede door indrukken uit de stad begon ze al op jonge leeftijd met zingen. In de jaren die volgden sloot ze zichzelf vaak op in haar kamer om songs te schrijven en deze op mixtapes op te nemen. Ze vervolmaakte haar songs door deze met verschillende harmonieën tegelijk af te spelen. In haar nieuwe woonplaats Worchester werd ze vervolgens in contact gebracht met andere muzikanten en deed ze ervaring op met live optredens. Haar eerste podiumervaring op eigen kracht deed ze op met de one-woman-show Freeflo Sessions. Mede door het succes daarvan kreeg ze de mogelijkheid om deel te nemen aan de Red Bull Music Academy in Australië. Producer/Alleskunner Flying Lotus was daar ook en hij vroeg haar gelijk en track samen te maken. Tea Leaf Dancers was gelijk een doorslaand succes. De Britse producer/Alleskunner Bonobo (alias van Simon Green) hoorde die track en hij lanceerde haar daarna naar een groot publiek op het Bonobo album Black Sands. Hij produceerde vervolgens ook haar fraaie debuutalbum Lost Where I Belong.

Dit najaar zal van Andreya een tweede album verschijnen. De eerste single werd reeds voor de zomer in de vorm van Song For A Friend uitgebracht.