Amariszi sluit Balkantournee af met optreden op Sziget
Door op 28 juni 2013

Band: Amariszi
Genre: World/Balkan

De Nederlandse Balkanband Amariszi reist deze zomer af naar de Balkan om concerten te geven in o.a. Macedonië, Bulgarije en Hongarije. De band sluit de tour af met een optreden op Sziget, een van de grootste muziekfestivals van Europa.

600448_479045098844906_1035975418_n

Inspiratie

Amariszi verwerkt op inventieve wijze de Balkan signatuur in hun muziek. Deze is verfrissend en doorspekt met pop, reggae, folk en swing. In Nederland is Amariszi vooral bekend van hun concerten op onder andere Paaspop, Huntenpop en Zwarte Cross. Dit succes wordt nu opgemerkt door festivalorganisatoren uit de Balkan. 
Het is de tweede keer dat Amariszi richting de Balkan reist. In 2009 was er een korte tournee door Bosnië. ‘De inspiratie voor onze muziek halen we uit de Balkan. Het is daarom een hele eer om onze muziek te laten horen op de grote podia in Oost-Europa’, aldus Kay Krijnen, accordeonist en bandleider van Amariszi.

Reisblog

Via de website van Amariszi en op 3voor12/Utrecht zullen de bandleden middels een blog verslag uitbrengen van  de tournee. De concerten die ze geven, maar ook de jamsessies die zij zullen organiseren met lokale musici, zullen worden opgenomen en als basis dienen voor het tweede album.
Het concert op Sziget vindt plaats op 7 augustus.