Ahaddaf Quartet – Spoken Soul
Door op 31 maart 2015

Band: Ahaddaf Quartet
Album_title: Spoken Soul
Release_date: 03/31/2015
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Spoken Soul Ahaddaf Quartet
3.5
3.5

Spoken Soul is de opvolger van Nasim Al Andalous (2012) waarop de in Amsterdam wonende Marokkaanse udspeler Mohammed Ahaddaf de grenzen opzocht tussen de Arabo- Andalusische muziek, flamenco, jazz en latin.

Op het nieuwe album gaat Ahaddaf verder op deze weg, samen met zijn kwartet, bestaande uit onder andere Duitse, Italiaanse en Franse musici. De oosterse klankkleur van de ud valt in Matar mooi samen met het jazzy pianospel van Avishai Darash. Yaomun Jamil heeft door de stuwende bas een bijna funky groove waar Ahaddaf met de ud overheen soleert waarna er door de piano een latin sausje boven op wordt gedaan. Ahaddaf ziet zelf een directe link tussen zijn Arabo-Andalusische afkomst en zijn huidige leven in de ‘melting pot’ Amsterdam.

Deze muziek kan wellicht alleen in onze hoofdstad ontstaan waar musici van diverse culturele achtergrond elkaar ontmoeten. Arifa was daar al een heel goed voorbeeld van, het Ahaddaf Quartet kleurt die ontmoeting weer op een heel andere wijze in. En zeker geslaagd!

Tracklisting Spoken Soul:

 1. Nahawand
 2. Matar
 3. Yaomun jamil
 4. Habibate
 5. Basma
 6. Huzen
 7. Safar
 8. Tanger
 9. Longa Maroc
 10. De zon schijnt
 11. Farha
 12. Aisha