Afro Celt Sound System – Seed
Door op 27 november 2012

Band: Afro Celt Sound System
Album_title: Seed
Genre: World, Electronic
Release_date: 03/25/2003
Label: Real World Records
Release_date_reissue: 11/23/2012
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Seed Afro Celt Sound System
3.5
3.5

Voor hun vierde album neemt het Britse collectief Afro Celt Sound System wat gas terug. Met wat minder drums maar met nog meer sfeer in instrumentatie en sound.

De dynamische drums die de eerste 3 albums zoveel drive gaven en de band ook live een vooraanstaande live-act maakten, worden voor het nieuwe album wat naar de achtergrond gedrukt. Juist met een duidelijker nadruk op World invloeden (lees: Afrikaans en Keltisch) is Seed een prima nieuw album geworden. Dat Afro Celt Sound System altijd gasten vraagt om op hun albums mee te spelen hebben de vorige 3 albums wel uitgewezen maar met een gastenlijst van meer dan twintig zijn dat er nu wel heel erg veel. De meeste indruk maken overigens fiddle speelster Eileen Ivers en de geweldige flamenco gitarist Jesse Cook die steeds met gevarieerd spel een belangrijke en rijke bijdrage aan de sound van ACSS toevoegen.

Voor de eerste uitgave van Seed werd de bandnaam ingekort tot Afrocelts. De band gaf later aan dat dit een fout was en binnen de Real World Gold Series is de naam op de hoes weer keurig Afro Celt Sound System.

Tracklisting Seed:

  1. Cyberia
  2. Seed
  3. Nevermore
  4. The Other Side
  5. Avub’s Song/As You Were
  6. Rise Above
  7. Rise Above It
  8. All Remains
  9. Green (Nevermore Intrumental)