Afrikaans-Spaanse zangeres Buika in het Muziekgebouw
Door op 01 juli 2013

Album_title: La Noche Más Larga
Genre: Warner
Label: Warner

De meervoudig Grammy Award winnende zangeres Buika treedt woensdag 17 juli op in Muziekgebouw aan ’t IJ, een concert i.s.m. Bimhuis. Internationaal maakt deze Afrikaans-Spaanse zangeres furore in de flamenco, latin-jazz, soul en pop. Dit is haar enige concert in Nederland tijdens haar wereldtour ter gelegenheid van de verschijning van de CD La Noche Más Larga.

Lief en leed klinken door in Buika’s muziek. Als kind van Afrikaanse vluchtelingen bracht zij haar jeugd door op het Spaanse eiland Mallorca, in de hechte wereld van de lokale Roma. Daar kwam ze in aanraking met uiteenlopende stijlen als flamenco, jazz en soul. Al deze verschillende invloeden hebben haar muzikale stijl gevormd. Tegenwoordig woont ze in Miami, Florida.

Buika’s indrukwekkende stem is ‘luminous and magnificent’, aldus de New York Times. In het Muziekgebouw presenteert de meervoudig Latin Grammy Award winnende zangeres zich met de muziek van haar nieuwste CD La Noche Más Larga. Op dit moment is dit het best verkopende album in de categorie latin-jazz op Amazon.com.

Kenmerkend voor Buika zijn haar samenwerkingen met allerlei musici en artiesten. Zo werkte ze met jazzpianist Chick Corea, sitarspeelster Anoushka Shankar, popzangeres Nelly Furtado, en regisseur Pedro Almodovar. Almodovar gebruikte twee van haar nummers voor zijn film La piel que habito. ‘In haar muziek viert Buika alle hartstochten, van de vurigste tot de meest duistere’, zo constateerde Almodovar.

Woensdag 17 juli / 20.15 uur / Grote Zaal Muziekgebouw aan ‘t IJ:

  • Buika - zang
  • Ivan ‘Melon’ Lewis – piano, keyboards
  • Ramon Porrina - cajón & percussie