28 Mei CD Presentatie Beatriz Aguiar in Bimhuis
Door op 21 mei 2012

Artiest: Beatriz Aguiar
Album_title: Nomade
Genre: World/Latin
Label: Felmay/Music & Words

Beatriz AguiarOp tweede Pinksterdag 28 mei presenteert de in Nederland wonende Uruguayaanse zangeres Beatriz Aguiar haar nieuwe CD Nomade in het Bimhuis in Amsterdam. Diezelfde dag treedt ze ook op tijdens de Music Meeting in Nijmegen. Op haar album verkent ze naast de diversiteit aan Latijns Amerikaanse muziek ook die van de Middellandse Zee, van Sardinië en Spanje en van de zigeuners.

Op Nomade ontbreekt net als op haar vorige album Canción (2006) evenmin de Afro-Uruguayaanse candombe, een ritme dat ontstond onder de Afrikaanse slaven in de hoofdstad Montevideo. Aan het album van Beatriz werken diverse musici mee onder wie haar landgenoten Enrique Firpi (drums, percussie), José Lopretti (piano, bas), Leonardo Amuedo (gitaar) en verder Ramón Valle (Cuba-piano), Jaime Rodriguez (Colombia-precussie), Randal Corsen (Curaçao-piano), Hernan Ruiz (Argentinië-gitaar), Juan Pablo Nahar (bas), Reno Steba (bas), Saartje van der Kamp (violoncello), Filippo Gambetta (Italië-diatonische accordeon). Nomade is een lichtvoetig album met veel lyrische en poëtische nummers, veel teksten zijn door Beatriz zelf geschreven maar ook zingt ze poëzie van dichters uit Sardinië zoals Luigi Marielli en Antonio Mura Ene. Speciale gast in het Bimhuis is de Italiaanse performer Riccardo Tesi, die de traditionele trekharmonica uit de volksdansmuziek lichtte en daar als componist wereldsuccessen mee behaalde.

Line-up: Beatriz Aguiar- zang, José Lopretti- piano, Reno Steba- bas, Enrique Firpi- drums, Jaime Rodriguez- percussie, Riccardo Tesi- accordeon

Aanvang: 20.30

Prijs: 18,-

www.beatrizaguiar.com

http://bimhuis.nl

Written in Music Nieuwsbrief