Amsterdam Roots Festival van start met Ibrahim Maalouf
Door op 02 juli 2012

Trompettist Ibrahim Maalouf en het Amerikaanse hiphopduo geven op donderdag 5 juli a.s. het muzikale startsein van de 15e editie van het Amsterdam Roots Festival.

Ibrahim Maalouf maakte onlangs veel indruk met het verbluffend fraaie album Diagnostic en zal nu ook live gaan schitteren in Bimhuis vanaf 20.30.

1474719-chiddy-bang-Jay-Brooks-617-409

Chidera ‘ Chiddy’ Anamege en Noah ‘ Xafoon Jones’ Beresin, oftewel Chiddy Bang, staan bekend om hun vrolijke beats en positieve teksten, waarbij ze gebruik maken van samples van onder meer Radiohead, MGMT en Sufjan Stevens, niet de meest voor de hand liggende artiesten om te samplen. Daarnaast wordt ook het inzetten van een kinderen/of gospelkoor niet geschuwd. Zij spelen in de kleine zaal van Paradiso om 21.00.

Roots Indoor 2012 vervolgt vrijdag 6 juli met de charmante fadista Ana Moura en de Angolese singer-songwriter Aline Frazão in Muziekgebouw aan het IJ en The Ex & Getatchew Mekuria & Friends in Bimhuis en sluit zaterdag 7 juli af met de Cubanen van Gente De Zona en de Mexicaanse ‘ accordeon-rebel’ Celso Piña in Melkweg.

Zondag 8 Juli staat volledig in het teken van De Alliantie Roots Open Air in het Oosterpark en het programma bevat onder meer smaakmakers als Typhoon, Baloji, Bonga en Juju. DJ mps Pilot sluit het festival op ‘wereldse’ wijze af. Het volledige programma vind je via deze link.