×

Recensie

Soul / Hiphop

17 juni 2013

Various Artists – (Tabu Records

Tabu Records Reborn For 2013

Geschreven door: Ron de Joode

Uitgebracht door: Tabu

Tabu Records Reborn For 2013 Various Artists Soul / Hiphop 4 Various Artists – Tabu Records Reborn For 2013 (Tabu Records Reissues) Written in Music https://writteninmusic.com

Alles wat ooit eerder is uitgebracht lijkt tegenwoordig meer dan ooit rijp te zijn om nog eens een keer te worden uitgebracht. Of is het gewoon bittere noodzaak? Of het nu individuele albums zijn of overzichtsboxen zijn: de archieven worden binnenstebuiten gekeerd en opnieuw te gelde gemaakt. Ook al lang ter ziele gegane labels worden steeds vaker weer nieuw leven ingeblazen en zijn daardoor allerlei out-of-print titels opnieuw verkrijgbaar of worden albums, die enkel op vinyl zijn verschenen, nu ook op andere geluidsbronnen uitgebracht. Al dan niet geremastered en voorzien van bonustracks en niet eerder uitgebrachte opnames. Soms volstrekt overbodig, maar er zijn ook heruitgaves en doorstarts die de moeite waard zijn. Zoals de Re-born of Tabu Records. Uitgesmeerd over ongeveer een jaar wordt het grootste deel van de catalogus van dit legendarische R&B-label opnieuw uitgebracht. Uiteraard geremastered, expanded versies, ook op vinyl en met nieuwe liner notes en nog heel wat meer. Smullen geblazen dus voor praktisch iedere R&B-liefhebber.

Was het hele reissue-gebeuren vooral een aangelegenheid die rock en pop betrof, ook steeds meer dansmuziek wordt opnieuw uitgebracht en dan funk en disco in het bijzonder. Nu waren er natuurlijk al de vele onvermijdelijke en onverbiddelijke verzamelaars vol platgetrapte danceclassics, maar sinds er in de 90’s steeds meer disco en funk werd gesampled, ontstond er vraag naar de bronnen van al die digitale rapes, waar soms hele housetracks of hiphoptracks hun backing aan hebben ontleend. Vooral vanaf de tweede helft van de jaren ’90 kwamen er dan ook steeds meer verzamelaars uit vol allerlei hard-to-find obscure titels. Die verzamel-CD’s waren vooral afkomstig uit Engeland en Amerika en bevatten de tracklistings van die CD’s stoere tracks, die enkel bekend waren bij een handvol mensen. Natuurlijk is het nog steeds een nichemarkt, maar duidelijk werd wel dat er zich nog heel veel moois onder de radar bevond. En nog steeds verschijnen er puike verzamelaars vol vintage dancetracks, die vooral laten horen waar de wortels van de hedendaagse dansmuziek groeiden. Veelal op kleine labeltjes en in kleine oplages. In de dance hebben de reissues een andere oorsprong dan in de pop en rock en andere muziekstromingen. Audiofiele overwegingen om materiaal opnieuw uit te brengen zijn in de dance ondergeschikt aan het opnieuw onder de aandacht brengen van historisch materiaal of – simpelweg – obscure titels bereikbaar maken dan enkel die ene verdwaalde disco- of funkfreak. Overigens valt het op hoe goed veel dancereleases uit de 70’s eigenlijk klinken: mooi geproduceerd, puike tonale balansen en een – ook op CD – analoog geluid, kortom iets om ook eens aandacht te besteden. Maar dance was er natuurlijk vooral voor gebruik in de disco en niet om op tienduizenden euro’s kostende thuisinstallaties te ondergaan.

Lagen de roots van de funk vooral in de muziek van James Brown en Sly Stone en de bende rondom opperfunkateer George Clinton, in de 80’s ontstond een commerciële mengvorm, waarbij de steeds verder uitstervende disco en gladder wordende funk een verdere doorontwikkeling maakte. Het leverde een nieuwe generatie funkateers op. Tel daarbij de technologische ontwikkelingen op, die zich aan het begin van de 80’s steeds meer manifesteerden en er ontstond een knetterende voedingsbodem voor allerlei nieuwe richtingen waarin de dance zich zou kunnen ontwikkelen én zich ook heeft ontwikkeld. Voor de dansmuziek en (vooral) de zwarte muziek in het algemeen waren het roerige tijden. Waarin essentiële ontwikkelingen zich hebben afgespeeld.

Dansmuziek kenmerkt zich vooral ook door de ondoorbringbare keten die producers, remixers en DJ’s vormen, maar moet ook de rol van labels niet worden uitgevlakt. Soul, funk en disco kenden altijd al heel veel kleine, veelal onafhankelijke labels, die al dan niet werden overgenomen, opgevreten of na overname werden geliquideerd door de majors. Tabu Records was ook zo’n label. Weliswaar niet zo groot als bijvoorbeeld Motown, maar Tabu Records heeft zeker een belangrijk rol gehad in de verdere vormgeving gehad van de dance in de 80’s. En na een onbestendig bestaan te hebben geleid om vervolgens van het toneel te zijn verdwenen, herrijst Tabu herrijst uit het graf en worden al die puike albums waar het label zo groot mee is geworden opnieuw uitgebracht. En kan een nieuwe generatie kennis maken met de best wel indrukwekkende legacy van het label.

Tabu Records werd in 1975 opgericht door Clarence Avant, die niet lang daarvoor zijn in 1969 opgerichte Sussex Records had moeten liquideren vanwege een dik pak onbetaalde belastingaanslagen. Sussex was vooral bekend geworden als het label waar Bill Withers zijn muziek op heeft uitgebracht. Avant had dus al enige funk in zijn donder en was het niet vreemd dat zijn nieuwe label ook actief was in deze sector.

Tabu was de eerste jaren een onopvallend label, werd er wat aangeklooid met af en toe een release, maar bleven hits uit. Het duurde pas tot 1980 toen Tabu meer en meer een eigen gezicht begon te krijgen. Dat kwam vooral door releases van Brainstorm en de S.O.S. Band. Maar pas met de komst van ex-Time leden Jimmy Jam & Terry Lewis, die gingen fungeren als een soort houseproducersteam steeg het label écht naar grote hoogten en speelde het een paar jaar een hoofdrol in het disco-funk geluid van de jaren ’80 met releases van Cherelle, Alexander O’Neal en de inmiddels tot vlaggeschip verworden S.O.S. Band. Om vervolgens aan het begin van de jaren ’90 weer als een nachtkaars uit te gaan. Oorzaak hiervan waren het onvoldoende doorontwikkelen van de Tabu-sound en een reeks aan overnames en veranderingen van distributiedeals.

Vooral die organisatorische veranderingen deden Tabu uiteindelijk de das om. Via het aan Capitol-EMI gelieerde Right Stuff Records werd nog middels re-releases geprobeerd het label te redden, maar was het te laat: voor Tabu was helaas geen plaats meer. De vraag naar Tabu-releases in de 90’s en de 00’s nam toe, maar werden geen initiatieven ontplooid om daaraan tegemoet te komen. Totdat ergens in 2011 via Facebook de Engelse Demon Music Group aankondigde dat Tabu in 2013 nieuw leven werd ingeblazen. Dat was heel goed nieuws, want al lang niet meer verkrijgbare topalbums van de kaskoeien van Tabu werden weer opnieuw uitgebracht met toevoeging van allerlei remixen en alternatieve versies van singles, albumtracks en 12”es. En zijn inmiddels de eerste ladingen Tabu-reissues verschenen en worden met tussenpozen van twee – drie maanden steeds een paar heruitgaves uitgebracht. Tegen allerlaardigste prijzen, hetgeen de aankoopdrempel lager maakt.

Tot nu toe zijn albums verschenen van Alexander O’Neal, Cherelle en de S.O.S. Band en zullen later dit jaar nog meer albums van deze artiesten verschijnen, naast titels van de eerste divisie Tabu-acts, waarbij over ongeveer een jaar alle Tabu-essentials in de kast moeten staan en in een OK-geluid uit de speakers moeten knallen. Genoeg tijd om te sparen dus.

SOS Band - SOS

Uit de eerste boost aan Tabu re-releases zijn de eerste drie albums van de S.O.S. Band het meest interessant, ook al omdat deze al bij verschijnen slechts mondjesmaat verkrijgbaar waren en muziek bevat voordat Jam & Lewis de Sound Of Succes bepaalden. The S.O.S. Band zullen de meeste oudere ouderen vooral kennen van hun discothekenhits Just The Way You Like It, Tell Me If You Still Care en Just Be Good To Me en die door het typische drumgeluid de toon zette voor een deel van de disco-funk uit het midden van de jaren ’80. De albums uit die periode zullen in augustus worden uitgebracht. Maar tot die tijd kan weer plezier beleefd worden aan de drie eerste albums, die een eenheid vormen. SOS Band - TooOmdat ze de eerste hitsuccessen van de formatie bevatten, de band nog zoekende was naar een eigen stijl en Jam & Lewis zich nog niet met de sound bemoeiden. En die ingrediënten resulteren in een potje gitzwarte disco-funk, die representatief zijn voor de dancesound uit die tijd.

Met het debuutalbum S.O.S. was het al meteen raak: met S.O.S. (Dit Dit Dit Dash Dash Dash Dit Dit Dit) en vooral Take Your Time Do It Right werd dansbare business gedaan in de danceclubs en de R&B charts en was meteen de naam van de S.O.S. Band gevestigd. Ook de rest van het album is in de stijl van de singles en smaakte het allemaal naar meer.

Het debuutalbum werd een jaar later opgevolgd door Too, dat vergelijkbaar was met de voorganger. Alleen ontbraken singlesuccessen en is Too vooral een import-nicheproduct gebleken. In het totale oeuvre speelt het een ondergeschikte rol, terwijl het – nu beluisterend – een behoorlijk strak en swingend album is.

SOS Band - IIIHet in 1982 verschenen derde album met de voorspelbare titel III volmaakt de nu als een trilogie klinkende en daardoor als de eerste fase van de band te beschouwen artistieke periode. Het album herbergt classics als High Hopes en Groovin’ (That’s What We’re Doin’). Tracks die anno 2013 nog steeds op playlists staan van funkliefhebbers en terecht, want het zijn twee onvergetelijke nummers.

En toen werd de S.O.S. Band sound bepaalt door uit de Prince-stal afkomstige Jimmy Jam & Terry Lewis. Die albums zullen over een paar maanden opnieuw worden uitgebracht en zal WiM er dan aandacht Cherelle - Fragileaan besteden.

Ook zangeres Cherelle is een typische exponent van het Tabu-label en vanaf de start van haar carrière zaten Jam & Lewis achter de knoppen en stond de Cherelle-sound model voor het nieuwe geluid van de S.O.S. Band, dat ongeveer gelijktijdig een totale ommekeer voor die band zou betekenen.

Op het debuutalbum Fragile (1984) is het nog zoeken naar de juiste richting, Met I Didn’t Mean To Turn You On en When You Look In My Eyes werden twee dancehits gescoord, waarvan de eerste enkeleCherelle - High Priority jaren later in de uitvoering van Robert Palmer grotere bekendheid verwierf dan het origineel.

Het in 1985 verschenen High Priority kenmerkt zich door een steeds verder dichtgetimmerde en uit vele lagen bestaande instrumentale backing, waar Cherelle soms met veel moeite maar bovenuit kan komen. De muziek zoals die op High Priority is te vinden is nauw verwant met andere Jam & Lewis producties uit die tijd, waarvan Janet Jackson en Herb Alpert de succesvolste waren. You Look Good To Me, Artificial Heart, Will You Satisfy en de nu als classic te boek staande Saturday Love zijn de prijsnummers op dit nog steeds zeer genietbare album.

Cherelle - AffairOok Affair (1988) maakt onderdeel uit van deze worp Tabu re-releases en Jam & Lewis regeerden ook nu weer over de mixconsole. Cherelle komt maar met veel moeite boven de elektronische wall of sound van de producers, want er worden zoveel layers op elkaar gestapeld, dat het op sommige momenten meer lijkt alsof er vijf flipperkast aan het ratelen zijn, waar ergens op de achtergrond een zangeresje wat aan het kwetteren is. Alhoewel er een paar geslaagde tracks zijn te vinden (de opener Looks Aren’t Everything, het Janet-achtige Pick Me Up, het beukende Discreet en het zwoele titelnummer), balanceren Jam & Lewis op Affair constant op het randje van overproductie en electronica-overkill met hier en daar als gevolg dat er veel soul uit de muziek wordt gehaald. Want al die drummachines en keyboards zijn misschien wel gemakkelijk in te zetten en was al die nieuwigheid indertijd toen gadgets voor producerhipsters, tegelijkertijd blijven het chips & bytes. Anno 2013 is het vooral de 80’s nostalgie die overheerst op een album dat vooral interessant is voor degenen die het hebben meegemaakt of mensen die de 80’s dance aan het ontdekken zijn. In elk geval is het goed dat Affair weer iets beter verkrijgbaar is dan tot nu toe het geval was.

Alexander O'Neal - HearsayEn Tabu is niet compleet zonder de albums van Alexander O’Neal. Ooit begonnen als zanger van The Time, maar onenigheid met Prince leidde ertoe dat O’Neal uit de band werd gebonjourd en grapjurk Morris Day zijn opvolger werd. O’Neal zat niet bij de pakken neer en tekende in 1984 bij Tabu en bracht in 1985 zijn monumentale debuutalbum uit, waar hij meteen een statement maakte. En was de weg meteen met succes geplaveid toen Hearsay verscheen in 1987. Opnieuw geproduceerd door Jam & Lewis en bevatte het album maar liefst 5 hits: Hearsay, The Lovers, Fake, Criticize en het samen met Cherelle gloedvol gezongen Never Knew Love Like This. En anno 2013 zijn het nog steeds puike dancetracks en is Hearsay representatief voor de R&B zoals die de tweede helft van de 80’s klonk. Waarbij Jam & Lewis dé geluidstovenaars uit die tijd waren en het duo een heel belangrijk aandeel hadden aan de black music sound van die tijd. Het was de voorbode voor de swingbeat en de new jack swing, die vooral in de 90’s de R&B-charts bevolkten. Nog immer een essentieel album. De 2013 versie bevat ook nog een extra disc met remixen en extended versions, die enkel voor de puristen interessant zijn, want 5 remixen van Criticize en 3 van Fake zijn voor de gemiddelde luisteraar wellicht teveel van het goede. Overigens een gemiste kans dat de 12” mixen van The Lovers en Never Knew Love Like This ontbreken. Een euvel dat veel te vaak voorkomt bij reissues: onduidelijke redenen waarom sommige gewenste tracks ontbreken en daardoor er een gevoel ontstaat van incompleetheid en vooral van jammer nou .. Maar ondanks de hiaten heeft Demon goed werk verricht door Tabu weer onder de aandacht te brengen met goed verzorgde en fatsoenlijk klinkende heruitgaves van albums die voor de ontwikkeling van de R&B in de 80’s en 90’s belangrijk zijn geweest.

En zomer of niet: Demon gaat vrolijk door met Tabu re-releases en heeft voor augustus en september nog meer albums gepland van de S.O.S. Band, Cherelle, Alexander O’Neal. En kan de Tabu-discografie óf worden aangevuld óf gestart worden. De 80’s waren meer dan Madonna en Prince. De 80’s waren ook Tabu. Waarvan akte.

Tracklisting Tabu Records Reborn For 2013:

S.O.S. Band – S.O.S

  1. S.O.S. (Dit Dit Dit Dash Dash Dash Dit Dit Dit)
  2. What’s Wrong with Our Love Affair
  3. Open Letter
  4. Love Won’t Wait for Love
  5. Take Your Time (Do It Right)
  6. I’m in Love
  7. Take Love Where You Find It
  8. S.O.S. (Reprise)
  9. S.O.S. (Dit Dit Dit Dash Dash Dash Dit Dit Dit) (single A-side – Tabu ZS9 5526, 1980)
  10. S.O.S. (Dit Dit Dit Dash Dash Dash Dit Dit Dit) (Special Disco Mix) (12″ promo A-side – Tabu AS 848, 1980)
  11. Take Your Time (Do It Right) (Pt. 1) (single A-side – Tabu ZS9 5522, 1980)
  12. Take Your Time (Do It Right) (Pt. 2) (single B-side – Tabu ZS9 5522, 1980)
  13. Take Your Time (Do It Right) (Long Version) (12″ A-side – Tabu 4Z8 5523, 1980)
  14. What’s Wrong With Our Love Affair? (single A-side – Tabu ZS6 5527, 1980)

S.O.S. Band – Too

  1. It’s a Long Way to the Top
  2. Do It Now
  3. There is No Limit
  4. You
  5. Stay
  6. Are You Ready?
  7. Do You Know Where Your Children Are?
  8. For the Brothers That Ain’t Here
  9. Unborn Child
  10. Do It Now (Long Version) (12″ A-side – Tabu 4Z8 02126, 1981)
  11. Do It Now (Part 1) (single A-side – Tabu ZS6 02125, 1981)
  12. Do It Now (Special Mix) (Short Version) (promo single B-side – Tabu ZS6 02125, 1981)
  13. Do It Now (Part 2) (single B-side – Tabu ZS6 02125, 1981)
  14. You (Long Version) (12″ promo A-side – Tabu AS 1310, 1981)
  15. There is No Limit (Long Version) (12″ promo B-side – Tabu AS 1310, 1981)

S.O.S. Band – III

  1. Can’t Get Enough
  2. High Hopes
  3. Have It Your Way
  4. Your Love (It’s the One for Me)
  5. Good & Plenty
  6. Looking for You
  7. These Are the Things
  8. You Shake Me Up
  9. Groovin’ (That’s What We’re Doin’) (Edit) (U.K. promo single A-side – Tabu A3120, 1982)
  10. High Hopes (Edit) (single A-side – Tabu ZS4 03248, 1982)
  11. Good & Plenty (7″ Version) (B-side to “High Hopes” – Tabu ZS4 03248, 1982)
  12. Good & Plenty (12″ Version) (12″ B-side to “High Hopes” – Tabu 4Z9 03249, 1982)
  13. Groovin’ (That’s What We’re Doin’) (Special Version) (12″ A-side – Tabu 4Z9 03528, 1982)
  14. Your Love (It’s the One for Me) (U.S. 12″ Version) (12″ B-side – Tabu 4Z9 03528, 1982)

Cherrelle – High Priority

Disc 1: Original LP (released as Tabu BFZ 40094, 1985)

  1. The Opening
  2. You Look Good to Me
  3. Artificial Heart
  4. New Love
  5. Oh No It’s U Again
  6. Saturday Love (Duet with Alexander O’Neal)
  7. Will You Satisfy?
  8. Where Do I Run To
  9. High Priority
  10. New Love (Reprise)

Disc 2: Bonus material

  1. Artificial Heart (Dance Remix) (12″ A-side – Tabu 4Z9 05386, 1985)
  2. Oh No It’s U Again (Extended Version) (12″ B-side – Tabu 4Z9 05386, 1985)
  3. Artificial Heart (single A-side – Tabu ZS4 05901, 1985)
  4. Oh No It’s U Again (single B-side – Tabu ZS4 05901, 1985)
  5. Saturday Love (single A-side – Tabu ZS4 05767, 1985)
  6. Saturday Love (Extended Version) (12″ A-side – Tabu 4Z9 05332, 1985)
  7. Saturday Love (Instrumental) (12″ B-side – Tabu 4Z9 05332, 1985)
  8. Saturday Love (Feelin’ Luv Extended Mix) (12″ A-side – Tabu 655800 6 (U.K.), 1990)
  9. Saturday Love (Steve Anderson Remix) (12″ A-side – Tabu 655800 8 (U.K.), 1990)
  10. You Look Good to Me (single A-side – Tabu ZS4 05608, 1985)
  11. You Look Good to Me (Extended Remix) (12″ A-side – Tabu 4Z9 05279, 1985)

Cherelle – Affair

Disc 1: Original LP (released as Tabu Z 44148, 1989)

  1. Looks Aren’t Everything
  2. Pick Me Up
  3. Discreet
  4. Happy That You’re with Me
  5. Affair
  6. What More Can I Do for You
  7. Foolin’ Around
  8. Everything I Miss At Home
  9. Keep It Inside (featuring Alexander O’Neal)
  10. My Friend
  11. Crazy (for Loving You)
  12. Lucky
  13. Home

Disc 2: Bonus material

  1. Affair (Steamy Affair Mix)
  2. Affair (Street Dub)
  3. Affair (Club Dub)
  4. Affair (The Storm Mix)
  5. Affair (Liaison Dangereuse Dub)
  6. What More Can I Do for You (Radio Edit)
  7. What More Can I Do for You (12″ Edit)
  8. What More Can I Do for You (Dub 1)
  9. What More Can I Do for You (Dub 2)

Disc 1, Tracks 1-3 released as Tabu 12″ single 4Z9 68199, 1988
Disc 1, Tracks 4-5 released as Tabu 12″ single 656202 6 (U.K.), 1990
Disc 1, Tracks 6-9 released as Tabu 12″ single 4Z9 68797, 1988

Alexander O’Neal – Hearsay

Disc 1: Original LP (released as Tabu FZ 40320, 1987)

  1. Intro
  2. (What Can I Say) To Make You Love Me
  3. Segue
  4. Hearsay
  5. Segue
  6. The Lovers
  7. Segue
  8. Fake
  9. Segue
  10. Criticize
  11. Segue
  12. Never Knew Love Like This (Duet with Cherrelle)
  13. Interlude
  14. Sunshine
  15. Interlude
  16. Crying Overtime
  17. Interlude
  18. When the Party’s Over

Disc 2: Bonus material

  1. Criticize (Single Edit) (single A-side – Tabu ZS4 07600, 1987)
  2. Criticize (Critical Mix) (12″ B-side – Tabu 4Z9 07480, 1987)
  3. Criticize (Critical Dub) (12″ B-side – Tabu 4Z9 07480, 1987)
  4. Criticize (Critical Edit) (12″ B-side – Tabu 4Z9 07469, 1987)
  5. Criticize (Nag Mix) (12″ B-side – Tabu 4Z9 07469, 1987)
  6. Fake (Edit) (single A-side – Tabu ZS4 07100, 1987)
  7. Fake (Patty Mix) (12″ A-side – Tabu 4Z9 06788, 1987)
  8. Fake (Instrumental) (12″ B-side – Tabu 4Z9 06788, 1987)
  9. Never Knew Love Like This (single A-side – Tabu ZS4 07646, 1987)
  10. Sunshine (Edit) (U.K. single A-side – Tabu 655191 7, 1987)
  11. Hearsay ’89 (U.K. single A-side – Tabu 654667 7, 1989)
  12. The Lovers (Bonus Beats) (12″ B-side – Tabu 651595 6 (U.K.), 1987)

Releaseschema ‘Tabu Reborn’

WAVE 1 (4/8/2013)

  1. Brainstorm – Stormin’: “Tabu Reborn” Expanded Edition (originally released as Tabu BQL1-2048 – 1977 – reissued Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  2. S.O.S. Band – III: “Tabu Reborn” Expanded Edition (originally released as Tabu Records FZ 38352 – 1982 – reissued Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  3. Cherrelle – Fragile: “Tabu Reborn” Expanded Edition (originally released as Tabu BFZ 39144 – 1984 – reissued Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  4. Alexander O’Neal – Alexander O’Neal: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  5. The S.O.S. Band – S.O.S.: “Tabu Reborn” Expanded Edition (originally released as Tabu JZ 36332 – 1980 – Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  6. Cherrelle – High Priority: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  7. Alexander O’Neal – Hearsay: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  8. Kathy Mathis – Katt Walk: “Tabu Reborn” Expanded Edition (originally released as Tabu FZ 40539 – 1987 – reissued Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)

WAVE 2 (6/3/2013)

  1. S.O.S. Band – Too: “Tabu Reborn” Expanded Edition (originally released as Tabu FZ 37449 – 1981 – reissued Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  2. Cherrelle – Affair: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  3. Alexander O’Neal – Hearsay – All Mixed Up: “Tabu Reborn” Expanded Edition (released as Tabu Z 44492 – 1989 – reissued Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  4. Rhonda Clark – Between Friends: “Tabu Reborn” Expanded Edition (released as Tabu FZ 40882 – 1989 – reissued Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)

WAVE 3 (7/8/2013)

  1. Brainstorm – Journey Into the Light: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  2. The S.O.S. Band – On the Rise: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  3. Alexander O’Neal – All True Man: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  4. Cherrelle – The Woman I Am: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)

WAVE 4 (8/5/2013)

  1. The S.O.S. Band – Just the Way You Like It: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  2. Alexander O’Neal – Love Makes No Sense: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)

WAVE 5 (9/9/2013)

  1. General Caine – Girls: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  2. S.O.S. Band – Sands of Time: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  3. Rhonda Clark – Rhonda Clark: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)

WAVE 6 (10/7/2013)

  1. Brainstorm – Funky Entertainment: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  2. Alexander O’Neal – My Gift to You: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  3. S.O.S. Band – Diamonds in the Raw: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  4. Lamont Johnson – This Must Be Heaven: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)

WAVE 7 (11/4/2013)

  1. Ms. Sharon Ridley – Full Moon: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  2. General Caine – Dangerous: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  3. Demetrius Perry – Another World: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)
  4. S.O.S. Band – One of Many Nights: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2013)

WAVE 8 (1/14/2014)

  1. Manfredo Fest – Manifestations: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2014)
  2. Woods Empire – Universal Love: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2014)
  3. Mary Davis – Separate Ways: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2014)

WAVE 9 (2/10/2014)

  1. Davis – Steppin’ Out: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2014)
  2. The Wailers Band – Majestic Warriors: “Tabu Reborn” Expanded Edition (Tabu/Edsel (U.K.) – 2014)