The Child Of Lov – The Child Of Lov
Door op 13 juni 2013

Artiest: Cole Williams
Band: The Child Of Lov
Album_title: The Child Of Lov
Genre: Hiphop
Release_date: 05/06/2013
Label: Domino, V2 Records
Rating: Drieƫnhalve ster (3.5)
Soundsid: 3196385
The Child Of Lov The Child Of Lov
3.5
3.5

Cole Williams (The Child Of Lov) heeft zichzelf alles aangeleerd. Als jonge knul begon hij met beats maken, gitaar spelen en piano spelen, zingen en rappen. Met Stevie Wonder en wat later J Dilla, als grootste inspiratiebronnen. Dat is te merken als je naar zijn sound luistert. Zijn gelijknamige album The Child Of Lov bevat veel meer dan alleen de nieuwe UK hiphop. Waar UK hiphop al vrij vernieuwend is, voelt dit toch net iets vernieuwender aan. Het is te vergelijken met Scroobius Pip & Dan Le Sac, alleen dan bevat het diepere soul geluiden. Hoewel ze niet direct op zullen vallen, merk je aan de ritmes en sommige instrumenten wel degelijk dat hij een moderne versie van soul maakt.

Call Me Up, de opener van het album, is een erg somber nummer. Met flashbacks naar Outkast gemixt met ouderwetse blues, begint het album sterk. De effecten die Williams gebruikt voor de stemmen werken erg goed. Daarna heeft hij opeens een heel ander nummer. Heal klinkt qua tempo een stuk sneller, maar je voelt de dramatische blues en soul geluiden nog. Een speciaal nummer op het album, wat het beste de stijl van Williams omschrijft, is het nummer Fly. Het is de juiste mix tussen UK hiphop en soul. Down by the river Georgia is de eerste zin, en meer blues en soul krijg je het bijna niet. Terwijl zijn beats richting de hiphop kant gaan, zorgt hij met zijn stem voor een echt soul en blues gevoel.

Met de huidige stroming van muzikanten uit de UK Underground die nu doorbreken, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat The Child Of Lov door gaat breken. Een vernieuwende sound die hard nodig is in de huidige hiphop scene.

Tracklisting The Child Of Lov:

  1. Call Me Up
  2. Heal
  3. One Day (Ft. Damon Albarn)
  4. Living The Circle
  5. Give Me
  6. Go With The Wind
  7. Owl (Ft. Doom)
  8. Fly
  9. Warrior
  10. Give It To The People