Sharon Jones & The Dap Kings – Soul Time!
Door op 04 november 2011

Artiest: Sharon Jones
Band: The Dap Kings
Album_title: Soul Time!
Genre: Soul
Release_date: 11/04/2011
Label: Daptone
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3026316
Soul Time! The Dap Kings
3.5
3.5

Sharon Jones & The Dap Kings blijven indruk maken. Hun nieuwe album Soul Time! is dan weliswaar een compilatie van moeilijk verkrijgbare songs maar is ook weer Rhythm & Blues van topklasse!

Met hun vorige album I Learned The Hard Way (2010) werden soulkoningin Sharon Jones en haar Dap Kings pas echt groot. Natuurlijk hadden ze al een grote live reputatie met hun eerste 3 albums opgebouwd maar I Learned…’ bleek het juiste album op het juiste moment. Ineens werden de podia groter en raakten vrijwel alle zalen ook nog eens uitverkocht. Hun groot zwak voor Holland leidde tot zeer snel uitverkochte Paradiso concerten en een glorieus hoogtepunt op de 2010 editie van North Sea Jazz. Ook de rest van de wereld werd met uitzinnige optredens verrast.

In afwachting van een echt nieuw album (planning zomer 2012) is er nu Soul Time! Een erg fijne collectie van slecht verkrijgbare Jones tracks die ondertussen al zijn vergroeid tot ware live klappers en b- kantjes van singles. Vele songs verschenen eerder alleen op gelimiteerde vinylsingles of stonden op compilaties (zoals de cover van Shuggie Otis’ Inspiration Information, die op de Red Hot compilatie Dark Was The Night stond). Enige nieuwe track op het album is New Shoes, met een heerlijke Motown sound. Soul Time! is een erg lekker album dat de funk meets soul van de band weer eens genadeloos vastlegt. Luister naar songs als What If We All Stopped Paying Taxes? en de klasse knalt je speakers uit. Soul Time! Is daarmee niet alleen een uitstekend tussendoortje maar zeker ook een volwaardig Jones & The Dap Kings album.

Tracklisting Soul Time!:

 1. Genuine (Part 1)
 2. Genuine (Part 2)
 3. Longer And Stronger
 4. He Said I Can
 5. I’m Not Gonna Cry
 6. When I Come Home
 7. What If We All Stopped Playing Taxes?
 8. Settling In
 9. Ain’t No Chimneys In The Projects
 10. New Shoes
 11. Without A Trace
 12. Inspiration Information