Sharon Jones and The Dap-Kings – Give The People What They Want
Door op 09 januari 2014

Artiest: Sharon Jones
Band: Sharon Jones & The Dap-Kings
Album_title: Give The People What They Want
Genre: Soul/Hiphop
Release_date: 01/10/2014
Label: Daptone
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3209935
Give The People What They Want Sharon Jones & The Dap-Kings
4.5
4.5

Eigenlijk zou het nieuwe Sharon Jones & The Dap-Kings album al voor de zomer van 2013 uitkomen maar toen bij Jones een nogal heftige vorm van kanker werd geconstateerd werd de release van het album natuurlijk opgeschoven. Enige tijd leek het zelfs zo slecht met Jones te gaan dat gevreesd werd voor het voortbestaan van de band.

Gelukkig is Jones langzaamaan hersteld en gaat de band vanaf februari weer op tour. En nog beter: Met hun nieuwe album Give The People What They Want wordt volledig duidelijk waarom Sharon Jones & the Dap-Kings de meest relevante soulband van de laatste jaren is. Waren hun vorige albums aanstekelijk en hun live optredens overrompelend goed, het ontbrak toch aan die echt memorabele tracks die de band naar een nog groter publiek zou doen opstoten.

Op Give The People What They Want heeft de band de juiste aanstekelijke dan weer emotievolle songs en met steeds de juiste aanstekelijke hook. Luister alleen al naar die geweldige eerste single Retreat. De ideale blend van Motown en Stax vermengd met de Dap-Kings sound. Maar ook songs als Stranger To My Hapiness, We Get Along, het verrukkelijke You’ll Be Lonely, Making Up To Breaking, het titelnummer, de kraker Long Time Wrong Time en Slow Down Love beklijven optimaal.

Sharon Jones is in absolute zang topvorm, de achtergrondzangeressen heerlijk prominent in de mix en bewijzen de Dap-Kings eens te meer de allerbeste blazerssectie te hebben die er momenteel te horen is. Give The People What They Want is een meesterlijk album en een absolute aanrader.

Tracklisting Give The People What They Want:

  1. Retreat!
  2. Stranger to My Happiness
  3. We Get Along
  4. You’ll Be Lonely
  5. Now I See
  6. Making Up and Breaking Up
  7. Get Up and Get Out
  8. Long Time, Wrong Time
  9. People Don’t Get What They Deserve
  10. Slow Down Love