Raul Midón – Invisible Chains
Door op 13 februari 2013

Artiest: Raul Midon
Album_title: Invisible Chains
Genre: Soul/Hiphop, Roots
Release_date: 02/15/2013
Label: Raul Midon Records
Rating: Vier sterren (4)
Invisible Chains Raul Midon
4
4

Hoewel de albums van Raul Midon allen zeer smaakvol zijn is de man live op zijn allerbest. Invisible Chains biedt een fijne inkijk in zijn live kwaliteiten.

Vorig jaar opgenomen in Joe’s Pub in New York zit met de geweldige opener Sunshine ‘I Can Fly’ de sfeer er gelijk optimaal in. Natuurlijk ook omdat hij gelijk al met zijn geweldige trompet imitatie en daarna met het tegelijk spelen van bongo’s en een baslijn op zijn gitaar grote indruk maakt. Zijn prachtige warme soulstem en zijn fijn directe presentatie maken de liveopener gelijk helemaal af. Al jaren een ware livekraker en vaak concertafsluiter lijkt het nogal riskant om met die song te beginnen maar Midon weet de aandacht juist optimaal te pakken en deze de rest van het optreden niet meer los te laten. Een prachtige balans in rustige songs en meer swingend werk gecombineerd met zijn absolute virtuositeit op gitaar maken deze live registratie een absolute aanrader.

Dat Midon de afgelopen jaren als live performer optimaal gegroeid is laat Invisible Chains dan ook optimaal horen. Een optreden van Raul Midon is een ware traktatie en het blijft imponerend om de man te zien en te horen. Het Midon eenmansorkest is er een die je niet snel vergeet. En natuurlijk heeft hij songs als Waited All My Life, Don’t Take It That Way, Invisible Chains, When You Call My Name en concertafsluiter State Of Mind om het publiek helemaal in te pakken. Al heeft hij dat halverweg het optreden, als intro op het titelnummer van het album, al optimaal gedaan als hij vertelt over hoe hij reggae op zijn gitaar heeft weten te spelen. Classic!  Invisible Chains – Live From NYC laat de ware klasse van Midon horen.

Helaas is Invisible Chains niet in de reguliere (web) winkels te koop. Het album wordt puur verkocht bij de optredens die hij geeft. Digitaal is het album wel te verkrijgen via iTunes. Dus sla je slag als Raul Midon op donderdag 7 maart in LantarenVenster, Rotterdam en op vrijdag 8 maart in Paradiso, Amsterdam optreedt.

Tracklisting Invisible Chains:

 1. Sunshine ‘I Can Fly’
 2. Waited All My Life
 3. Was It Ever Really Love
 4. Don’t take It That Way
 5. Save My Life
 6. Bonnie’s Song
 7. Invisible Chains
 8. When You Call My name
 9. Song For Sandra
 10. Listen To The Rain
 11. State Of Mind