‘Queen of Soul’ Aretha Franklin (76) overleden
Door op 16 augustus 2018

Artiest: Aretha Franklin
Genre: Soul

Aretha Franklin is in haar huis in Detroit op 76 jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van haar familie vandaag (donderdag 17 augustus 2018) bevestigd. Maandag kwam het bericht al naar buiten dat de gezondheid van Franklin hard achteruit ging. ‘The Queen of Soul’ was al enige jaren ziek. Ze had kanker. Haar familie vroeg enkele dagen geleden om gebeden en privacy.

De legendarische status van Franklin is oneindig. Ze bouwde haar naam op in de jaren zestig en zeventig met gigantische hits as Chain of Fools, Think, Respect en Say A Little Prayer, en behield haar titel als ‘Queen of Soul’ de decennia daarna op een majestueuze manier. Bang voor vliegen als ze was kwam ze de laatste decennia maar weinig de oceaan over.

Maar dat ze nog heel goed bij stem was bleek toen ze in 2015 onverwacht optrad op de Kennedy Center Honors ceremonie, waar ze Carole King eerde door haar nummer (You Make Me Feel Like) A Natural Woman te zingen. Beelden van dat optreden, waarbij niet alleen King, maar ook toenmalig president Barack Obama en zijn vrouw Michelle tot tranen toe werden geroerd, gingen de wereld rond.

Aretha Franklin trad voor het laatst op in november 2017 tijdens een benefietgala voor de Elton John AIDS Foundation.