Nieuw album Tasha’s World heet BLCK GLD
Door op 24 april 2013

Tasha’s World zal op 26 april haar derde studioalbum BLCK GLD uitbrengen. Op het album hoor je de groei die Tasha doormaakte gedurende haar 5-jarige afwezigheid van de Nederlandse en Europese podia. Op dit album laat de zangeres alle invloeden horen die haar muzikale en persoonlijke levensreis tot nu toe hebben gevormd.

De plaat, waarvan de afgelopen zeven weken reeds drie singles verschenen, bevat twaalf songs. Die variëren van jazz tot disco en worden gelardeerd met invloeden uit hiphop en kawina, de traditionele muziek van Suriname. Tasha’s kenmerkende vocale benadering en de melodische structuur maken haar wederom direct herkenbaar. De songs op dit album bespreken een breed spectrum: Van Tainted, dat gaat over een eenzaam artiest die zich streng bekritiseerd en beoordeeld voelt tot New Me Dawning, dat verhaalt over groei en ontwikkeling, als vrouw én performer. Daarin is ook een prachtige solo te horen van de befaamde Nederlandse trompettist Rob van de Wouw.

De veelzijdige soul & hiphop producer DJ Spinna heeft de begeleiding verzorgd voor Mellowdy, een zeer oorspronkelijke compositie waarop Tasha zich vloeiend laat meevoeren, in een fraai, bijna falset-stemgebruik. Het liedje kent ook een bijdrage van de legendarische Surinaamse fluitist Ronald Snijders. The First Time is een duet met zanger Ryan Toby, de zanger die bekend werd met Sister Act en de groep City High en als schrijver bijdroeg aan wereldhits van Whitney Houston (My Love Is Your Love) en Will Smith (Miami). De Zuid-Amerikaanse wortels van Tasha zijn te horen in de bijzondere ritmiek van Yeye.