Maxwell – MTV Unplugged
Door op 09 november 2010

180g
1LP
3mm
Columbia (via Music on Vinyl)
Album_title: MTV Unplugged
Genre: Soul
Release_date: 08/26/2010
Label: Columbia
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2810073

Het MTV Unplugged album van soulzanger Maxwell leek in eerste instantie, als bij elke artiest die in de jaren 90 een MTV Unplugged sessie deed, een tussendoortje. Later groeide dit album uit tot een zeer waardevolle aanvulling op Maxwell’s oeuvre en een fijn inzicht in waar de man op het podium toe in staat is.

Met het album Maxwell’s Urban Hang Suit had nu soul zanger in 1996 laten horen een klasse apart te zijn. Met zijn fijne soulstem en ultra warme falset wist hij een zeer groot publiek te kunnen beroeren met gloedvolle soul. Vlak voor het uitkomen van zijn tweede album Embrya werd hij door MTV Unplugged, begin 1997, gevraagd een sessie te doen. Op basis van de live kwaliteiten die hij had laten zien, op tour na zijn debuut. Het optreden bleek een geweldige verrassing en bevestigde het talent van Maxwell optimaal. Niet alleen eigen songs als The Suite Urban Theme, Mullo Sumthin of Whenever, Wherever, Whatever bleken live nog markanter als op het album. Het was vooral de magistrale live versie van Kate Bush’ This Woman’s Work die indruk maakte. Net als de uitvoering van Nine Inch Nails Closer die vanuit zijn eigen Gotta Get overliep.

MTV Unplugged bleek de populariteit van Maxwell alleen maar groter te maken. Biazr genoeg door veel pers neer geschreven als tussendoortje heeft het album (hoewel maar 8 songs rijk) zijn eigen publiek glansrijk gevonden.

Tracklisting MTV Unplugged:

  1. The Suite Urban Theme (The Hush)
  2. Mello: Sumthin (The Hush)
  3. The Lady Suite
  4. This Woman’s Work
  5. Whenever Wherever Whatever
  6. Ascension (Don’t Ever Wonder)
  7. Gotta Get: Closer
  8. ..Til the Cops Come Knockin (international bonus track)