Marc Broussard – S.O.S.: Save Our Soul
Door op 26 juni 2007

Artiest: Marc Broussard
Album_title: S.O.S.: Save Our Soul
Genre: Soul/Hiphop
Release_date: 06/26/2007
Label: Vanguard
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2364789
S.O.S.: Save Our Soul Marc Broussard
4
4

Marc Broussard is nog maar net 25 jaar maar met zijn nieuwe album S.O.S.:Save Our Soul vindt hij de diepe ziel van de Soul. En waar zijn vorige 2 albums veelbelovend maar nog niet overtuigend waren, heeft hij zich voor dit album een flink aantal covers zo eigen weten te maken dat ineens alles op zijn plek valt.

De Amerikaanse Marc Broussard is afkomstig uit het zuidelijke Lousiana en maakte reeds 2 eerdere albums. Hij debuteerde op 20 jarige leeftijd met Momentary Setback en viel gelijk op. Het grote Island Records tekende hem en probeerde hem met Carencro met een wat slikkere sound naar een groter publiek te brengen. Dat lukte echter niet en Broussard besloot vervolgens te tekenen bij platenlabel Vanguard, waar vervolgens alles op zijn plek viel. Met een gebrek aan eigen songs besloten het platenlabel en de zanger zelf een flink aantal covers vast te leggen. Vriend Calvin Turner werd aangesteld als producer en arrangeur en S.O.S.:Save Our Soul werd opgenomen.

Grootste verrassing van het album is dat het nou niet bepaald covers zijn van songs die we niet kennen. De keuze is gewaagd als je Inner City Blues (Make Me Wanna Holler) van Marvin Gaye of I’ve Been Loving You Too Long van Otis Redding gaat opnemen. Dat hij er in slaagt om deze songs met succes naar zich toe te trekken heeft puur te maken met klasse, enthousiasme en volledige overtuigingskracht. Aan de andere kant is het de keuze in het andere song materiaal. Zijn versie van I Love You More Than You’ll Ever Know, geschreven door Al Kooper en bekend gemaakt door Donny Hathaway, is een prachtige versie vol emotie die er flink inhakt. Maar eerder op het album heeft Broussard je al helemaal om met een geweldig geïnspireerde uitvoering van Bobby Womack’s Harry Hippie.

Ook het van de Pointer Sisters bekende Yes We Can Can en het Tammi Terell en Marvin Gaye duet If I Could Build My Whole World Around You krijgt een prima Broussard behandeling mee. De song Come In From The Cold is de perfecte afsluiter van het album. Een prachtige soul song mede door Broussard geschreven en volledig in de lijn met die eerder gezongen covers.

Marc Broussard vindt op S.O.S.:Save Our Soul zijn ware identiteit met twee handen vol soul covers. Hoe opvallend is dat?

Tracklisting S.O.S.:Save Our Soul:

 1. You Met Your Match
 2. If I Could Build My Whole World Around You
 3. Harry Hippie
 4. Let The Music Get Down In Your Soul
 5. I Love You More Than You’ll Ever Know
 6. Inner City Blues
 7. Love And Happiness
 8. I’ve Been Loving You Too Long
 9. Respect Yourself
 10. Yes We Can, Can
 11. Come In From The Cold