Lonnie Liston Smith op 7 februari in het MC Theater
Door op 29 januari 2013

Artiest: Lonnie Liston Smith
Genre: Soul/Hiphop, Jazz

Op donderdag 7 februari zal de legendarische Lonnie Liston Smith een optreden verzorgen in het MC Theater, bij de Westergasfabriek in Amsterdam West.

Tijdens dit bijzondere live concert van Lonnie Liston Smith wordt de zanger begeleid door The Cosmic Echoes, de band die hij in de jaren ’70 oprichtte. Het optreden zal in het teken staan van het onlangs uitgebrachte album Cosmic Funk & Spiritual Sounds, een compilatie van de 5 albums: Expansions, Astral Travelling, Golden Dreams, A Chance For Peace en Visons Of A New World.

De Amerikaanse Smith staat bekend om zijn muzikale mix van soul, (kosmische) jazz, fusion en funk. Zijn carrière begon in de jaren ’60 waarin hij o.a. speelde met Art Blakey’s Jazzmessengers, Miles Davis, Gato Barbieri en Pharoah Sanders. Bij Pharoah Sanders ontdekte Smith de sound van de elektrische Fender Rhodes piano, die later zijn handelsmerk zou worden.

Voorafgaand aan zijn live concert zal er een ‘Op de bank met… ‘ plaatsvinden, waarin hij uitvoerig zal vertellen over zijn muzikale carrière. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de gratis tickets zijn via www.mconline.nl te verkrijgen.