JD73 – Pure Gold
Door op 20 januari 2011

Album_title: Pure Gold
Genre: Soul/Dance
Release_date: 10/31/2010
Label: Z Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2831354
Pure Gold
4
4

JD73 staat voor JazzDoctor73 en is het pseudoniem voor Dan Goldman en is afkomstig uit Leeds. Pure Gold is zijn tweede album en verscheen op Dave Lee’s / Joey Negro’s Z-label. Wie de verrichtingen van Lee bijhoudt kan dit album ongehoord aanschaffen. Vanwege het sterke corporate image van Z Records en de constante kwaliteit van het label.

Wat als eerste opvalt is de kraakheldere productie en een sound die zo uit de 80’s aangerold komt. Goldman bespeelt allerlei synthesizers en combineert al die digitale geluiden met live instrumenten en resulteert dat in compacte, pompende jazzy funksoul, waarbij instrumentale en vocale nummers elkaar afwisselen. Goldman’s aanpak en muziek doet enigszins denken aan andere einzelgängers als Paul Hardcastle en Jeff Lorber. Voordeel van deze aanpak is dat de muziek ook live gespeeld  kan worden en daardoor ook organischer klinkt dan doorgaans in het genre gebruikelijk is.

Veertien nummers zijn er te vinden op Pure Gold en het album is lekker luchtig en bevat vooral veel lekkere niks-aan-de-hand-dance, die weliswaar niet op peaktime in de clubs gedraaid zal worden, maar voor andere momenten heel genietbare, toegankelijke lichtvoetige muziek bevat. Mensen die naar Incognito, Jamiroquai en de Brand New Heavies luisteren, zullen Pure Gold zeker te pruimen vinden. Een onverwachte verrassing in een overmatig ruim aanbod, waarin het nog steeds pompen of verzuipen is.

Tracklisting Pure Gold:

 1. Fantasy
 2. Pure Gold
 3. Sweet Stuff 
 4. Be Mine
 5. Step By Step
 6. Dreams
 7. Written In The Stars
 8. Love Will Save The Day
 9. Into The Night
 10. Think Twice
 11. Supersexy
 12. Round & Round
 13. Storm Chaser
 14. I See