Heston – Warm Human Cold World
Door op 01 maart 2011

Artiest: Heston
Album_title: Warm Human Cold World
Genre: R&B, Soul
Release_date: 02/25/2011
Label: Dome
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2872329
Warm Human Cold World Heston
3
3

In 2008 debuteerde Heston met het prima album Storyteller, waarmee hij zich duidelijk presenteerde als een (w)aardige aanvulling in de categorie nieuwe, jonge soulzangers, tot op heden aangevoerd door Maxwell. Gezegend met een werkelijk prachtige soulstem trakteerde hij ons destijds op 15 heerlijke nummers, waarbij ook de geest van Marvin Gaye nooit ver weg was. Logisch dat de verwachtingen voor dit tweede album hoog gespannen waren.

Die verwachtingen worden helaas slechts gedeeltelijk ingelost op Warm Human Cold World, een echte concept-plaat over het leven en de liefdes van Heston. Zijn geweldige stem kan niet verbloemen dat veel nummers op dit album te glad gepolijst, te vlak geproduceerd klinken en dat gaat duidelijk ten koste van het gevoel. Daarnaast werkt ook de opbouw van het album, met veel trage tracks in het begin, niet in zijn voordeel. Opener Outside Your Window is een aardige start maar die wordt meteen te niet gedaan door de twee beduidend mindere ballads Warm Human en Your Love, zwoele slaapkamersoul zonder spanning. Daar waar bijvoorbeeld Maxwell, zeker op zijn laatste album BLACK Summers’ Night puur en krachtig overtuigt, blijft Heston op Warm Human Cold World vaak steken in goede bedoelingen. Positieve uitzonderingen zijn de ballads You, het uptempo Crazy, het met reggae doorspekte Right Here en het subtiel swingende My Kinda Lady, waarin duidelijk de invloeden van Sade en Maxwell hoorbaar zijn. Met voorsprong het beste nummer is echter de slottrack Greatest Lover, dat zowel vocaal als muzikaal van start tot finish overtuigt, een heerlijke soul-rollercoaster met een hoog feelgood-gehalte. Oprecht verbaasd zet ik dit nummer op repeat en zucht ‘was de rest van het album maar ZO goed’ .

Heston heeft alles in zich om uit te groeien tot een grote (soul)ster maar voorlopig staat hij nog overduidelijk in de schaduw van zijn grote voorbeelden.

Tracklisting Warm Human Cold World:

  1. Outside Your Window
  2. Warm Human
  3. For Love
  4. You
  5. Crazy
  6. Right Here
  7. In These Arms
  8. Lonely In My Room
  9. My Kinda Lady
  10. Greatest Lover