George Jackson – Let The Best Man Win-The Fame Recordings Volume 2
Door op 26 september 2012

Artiest: George Jackson
Album_title: Let The Best Man Win - The Fame Recordings Volume 2
Genre: Soul
Release_date: 08/30/2012
Label: Ace Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3121823
Let The Best Man Win - The Fame Recordings Volume 2 George Jackson
4
4

Na een in de jaren zeventig uitgebrachte compilatie, opgenomen in Gene Lucchesi’s Sounds Of Memphis studio, en Don’t Count Me Out – The Fame Recordings Volume 1, is Let The Best Man Win – The Fame Recordings Volume 2 de derde verzameling met eigen werk van de in Indianola, Mississippi geboren singer-en vooral songwriter George Henry Jackson.

Eigenlijk is het een klein wonder dat George Jackson zelf nooit een grote carrière als zanger heeft gehad. George was namelijk niet alleen gezegend met het talent om goede songs te schrijven maar ook met een prachtige soul-stem waarmee hij eigenlijk het succes verdiende dat de artiesten die zijn songs vertolkten toekwam. Zelf vond hij destijds ook dat hij het in zich had en in een interview begin dit jaar vertelde hij ook openhartig: ‘Bij elke platenmaatschappij waar ik kwam zag men mij als tekstschrijver en niet als zanger. Maar als Stevie Wonder  en Smokey Robinson het konden, waarom ik dan niet?’ Toch is George Jackson nooit verbitterd geraakt. Zijn carrière als tekstschrijver was zeer succesvol en hij is daar tot op de dag van vandaag dankbaar voor.

Op deze tweede Fame-verzameling treffen we maar liefst 24 potentiële soul-klassiekers aan, waarvan een aantal ook echt die status heeft bereikt, zij het in versies vertolkt door andere artiesten. George Jackson zelf kwam, hoe gek het ook mag klinken, niet verder dan twee Top 50 R&B-singles op het Fame-label en één opname voor Verve.

Mini Skirt Mini en Save Me werden bijvoorbeeld door Wilson Pickett opgenomen voor zijn Hey Jude-album, Victim Of A Foolish Heart werd door Bettey Swann op Atlantic uitgebracht, I’m Just A Prisoner en Get It When I Want It werden door Candi Staton vertolkt en de (door O.B. McClinton gescheven) songs Let Me Comfort You en Your Love Lifted Me verschenen op albums van de blinde zanger Clarence Carter. Zeer waarschijnlijk zijn veel andere, nog niet eerder uitgebrachte, nummers op deze verzameling, eerder aangeboden aan diverse artiesten uit de Fame-stal.

Elke soul-liefhebber zal zijn/haar vingers aflikken bij deze compilatie, die bol staat van de kwaliteitssoul. Luister bijvoorbeeld naar het swingende Looking For Some Action, de gevoelige en zeer persoonlijk klinkende nummers Let The Best Man Win, I Bit Off More Than I Can Chew en I Lived Through A Losing Battle en het met blues doordrenkte Darkest Hour Is Before Dawn.

En dan te bedenken dat de bodem van de  muzikale schatkist die het repertoire van George Jackson bevat nog lang niet in zicht is! We kijken daarom alweer reikhalzend uit naar de volgende Fame-verzameling.

Tracklisting Let The Best Man Win:

 1. Mini Skirt Minnie
 2. Get It When I Want It
 3. I’m Just A Prisoner
 4. Victim Of A Foolish Heart
 5. Two Wrongs Don’t Make A Right
 6. I Bit Off More That I Can Chew
 7. Let Me Comfort You
 8. Forbidden Love
 9. Looking For Some Action
 10. Save Me
 11. Let The Best Man Win
 12. Hit & Run
 13. I Lived Through A Losing Battle
 14. Hold That Feeling
 15. My Nerves Fail
 16. Love Come Knocking At Your Door
 17. Pollution
 18. It’s Not Safe To Mess On Me
 19. Soul Lovin’
 20. Your Love Lifted Me
 21. I’m Living Good
 22. The Darkest Hour Is Before Dawn
 23. You Got A Lot To Like
 24. Ain’t That Some Good Lovin’