Eindelijk een nieuwe Santigold verwacht!
Door op 29 maart 2012

Album_title: Master Of My Make-Believe
Genre: Alternative
Label: Warner

Op 27 april verschijnt het nieuwe album van Santigold (voorheen Santogold) getiteld Master Of My Make-Believe. Het album is de langverwachte opvolger van haar debuutalbum Santogold (2008). De openingstrack Big Mouth heeft een aanstekelijke Braziliaanse sound die het karakter van de Queen Of All Pop 2008 én het album perfect weerspiegelt: stoer, catchy, krachtig en energiek. De track – geproduceerd door Switch en Buraka Som Systema – is al meer dan een half miljoen keer op youtube bekeken.

De eerste officiële single Disparate Youth is geproduceerd door Santigold zelf en Ricky Blaze en bevat elementen van verschillende muziekstijlen, waaronder reggae, breakbeat, pop, rock en urban. De single is geremixt door producers Switch, Two Bears en Amateur Best. De vraag die Santi tijdens het opnemen van deze plaat continu in haar hoofd hield was ‘Into what fantasy do you hurl yourself as you gaze into the glow of your machine?’

De Amerikaanse zangeres en producer Santigold uit Philadelphia brak in 2007 door met de single Creator en was te horen op het album Version van Mark Ronson. Voordat Santi besloot solo te gaan, was ze leadzangeres van de in 2002 in Philadelphia opgerichte punkrockband Stiffed. Santigold is populair bij andere artiesten en heeft recentelijk samengewerkt met grote namen in de muziekindustrie zoals David Byrne, Amadou and Mariam en de Beastie Boys.