Donna Summer, de koningin van de disco, overleden
Door op 17 mei 2012

Artiest: Donna Summer

De legendarische Amerikaanse disco- en soulzangeres Donna Summer is op 63-jarige leeftijd overleden. Dat hebben haar familie en management vandaag bekendgemaakt.

Summer leed al lange tijd aan kanker. LaDonna Adrian Gaines, zoals haar echte naam luidde, werd vooral in de jaren 70 wereldberoemd met hits als I Feel Love, Last Dance en Hot Stuff. Ook in de jaren 80 scoorde ze nog enkele wereldhits zoals She Works Hard For The Money en This Time I Know It’s for Real. Ze zou de afgelopen periode nog hebben gewerkt aan een nieuw album.

Summer werd geboren in de Amerikaanse stad Boston en begon met zingen in een kerkkoor. Haar artistieke loopbaan kwam van de grond in een Duitse productie van de musical Hair eind jaren 60. Ze verhuisde daarom naar West-Duitsland. Haar eerste soloalbum kwam uit in 1971. Ze werd pas echt bepalend voor de discomuziek dankzij haar samenwerking met de Italiaanse producer/musicus Giorgio Moroder. Ze brak in 1975 door met Love to Love You Baby. Er volgden nog tientallen hits. Summer en Moroder vormden met hun hits een inspiratiebron voor vele artiesten in die tijd. Summer verkocht wereldwijd miljoenen singles en albums.

Written in Music Nieuwsbrief