Cee Lo Green – The Lady Killer
Door op 10 november 2010

Artiest: Cee Lo Green
Album_title: The Lady Killer
Genre: Soul
Release_date: 11/10/2010
Label: Atlantic
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2851827
The Lady Killer Cee Lo Green
4
4

Cee Lo Green is momenteel niet van de radio af te slaan met Fuck You, een zeer aanstekelijke soulsong die niets tot de verbeelding over laat. Natuurlijk werd de man wereldberoemd met de meesterlijke Gnarls Barkley songs Crazy. Met zijn nieuwe album The Lady Killer maakt hij zijn beste soloalbum.

Voordat Cee Lo Green met Gnarls Barkley doorbrak naar sterrendom had hij al twee soloalbums uitgebracht. Cee Lo Green And His Perfect Imperfections (2002) en Cee Lo Green Is The Soul Machine (2004) werden door pers uitstekend ontvangen maar wisten het grote publiek helaas niet te vinden.

In samenwerking met DJ Danger Mouse lukte dat met Gnarls Barkley wel. Van de single Crazy gingen net als van debuutalbum St.Elsewhere miljoenen exemplaren over de toonbank. Ook het tweede album The Odd Couple bleek een groot succes.

The Lady Killer is zijn eerste soloalbum na het grote succes van Gnarls Barkley en tevens zijn meest opwindende en gevarieerde. Geproduceerd door zulke uiteenlopende talenten als Salaam Remi, ELEMENT, The Smeezingtons, Paul Epworth, Fraser T.Smith en Jack Splash is dat op voorhand natuurlijk niet echt verrassend. Opvallend is de hoge kwaliteit van de songs die soms gemakkelijk in het gehoor liggend toch altijd weer een lekkere hook of bridge bevatten. De slimme single Fuck You die natuurlijk ook in de gekuiste versie als Forget You op het album staat is een prima visitekaartje. Maar songs als Bright Lights Bigger City, met zijn aan Billy Jean gelinkte bass & drum, en ook Wildflower zijn absolute voltreffers en dikke hits. Ook I Want You en Bodies overtuigen volop met elementen uit de oude soul van Bobby Womack en Curtis Mayfield. De geweldige ballads als Old Fashioned en Fool For You zijn ook buitencategorie.

The Lady Killer is een compleet en buitengewoon goed soul album geworden. Het slingert van diepe soul, disco, dikke funk, zelfs Philly soul naar James Bond-achtige thema’s vol surfgitaren en pracht ballads weer naar regelrechte hitsongs. Een knappe combinatie die met de gloedvolle soulstem van Green een van de beste soulalbums van het jaar oplevert. Naast het briljante debuut van Janelle Monae is The Lady Killer dat andere soulalbum dat je dit jaar in huis moet hebben.

Tracklisting The Lady Killer:

 1. The Lady Killer Theme (Intro)
 2. Bright Lights Bigger City
 3. Forget You
 4. Wildflower
 5. Bodies
 6. Please (Feat. Selah Sue)
 7. Satisfied
 8. I Want You
 9. Cry Baby
 10. Fool For You (Feat. Phillip Bailey)
 11. It’s Ok
 12. Old Fashioned
 13. The Lady Killer Theme (Outro)
 14. F**k You