Bob Sinclar & Dimitri From Paris – Knights Of The Playboy Mansion
Door op 02 april 2011

Album_title: Knights Of The Playboy Mansion – Bob Sinclar & Dimitri From Paris
Genre: Electronic /Dance / House
Release_date: 03/30/2011
Label: Defected
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2910627
Knights Of The Playboy Mansion – Bob Sinclar & Dimitri From Paris
4
4

Het bijhouden van het releaseschema van Defected is onbegonnen werk. Was het nog niet eens zo lang geleden nog redelijk overzichtelijk wat het Engelse houselabel uitbracht, tegenwoordig lopen zoveel sublabels, verzamelreeksen en catalogi door en tussen elkaar, dat het ondoenlijk is om enige orde te ontdekken. Bovendien verschijnen van veel tracks talloze remixen, die her en der opduiken en in combinatie met het steeds lager onderscheidend vermogen van de onderlinge nummers vraag je je wel eens af voor of ze bij Defected zelf nog wel weten wat er allemaal is uitgebracht. Zeker met de Defected In The House serie lijkt het erop dat de releases hiervan het beste te karakteriseren zijn als ‘steeds dezelfde CD’s, maar dan met een andere hoes’. En daardoor dus steeds minder interessant.

Soms komt Defected nog wel met een interessante compilatie uit, zoals de onlangs verschenen Knights Of The Playboy Mansion, een dubbelaar met nonstopmixen van Dimitri From Paris en Bob Sinclar. De markt van verzamelaars is nog steeds overvol en wekelijks verschijnen talloze mix-CD’s van zowel bekende als minder bekende DJ’s. Hoe meer mix-CD’s, hoe beter dat is voor een continue broodwinning, want club-DJ’s moeten hard blijven werken om hun verworven positie te kunnen behouden en waarborgen. En dat geldt niet alleen voor de af-en-toe-DJ, maar even zo goed voor de Grote Jongens, voor wie de druk is om niet te worden verstoten van de troon erg groot is. Alleen de allergrootsten hebben hier minder last van.

In de soulful house en disco classics behoren Bob Sinclar en Dimitri From Paris tot deze eredivisie. Vooral populair in Engeland en Frankrijk hebben beide heren niet alleen een uitstekende DJ-reputatie, maar zijn het ook iconen als het gaat om klasse en stijl in muziekkeuze en presentatie, want PR is voor beide mannen misschien wel net zo belangrijk als de muziek die ze voorschotelen. De boodschap moet goed verpakt worden en beiden weten dat als geen ander. Dat brengt hun ook in de contreien van de haute couture modewereld en glamour & decors en hebben beide DJ’s ook de juiste attitude om zich in deze doorgaans overdreven nepwereld goed te kunnen bewegen en handhaven.

Vergeleken met andere DJ’s zijn de mix-sets van DFP en Bob Sinclar altijd net even wat anders dan doorgaans gebruikelijk is in de markt van gemixte verzamelaars: in de meeste gevallen is het een combinatie van classics en nieuwe tracks en overheerst vooral de disco- en funk vibe. Naast obscure op E-Bay gescoorde discoplaten ook een dwarsdoorsnede van de actuele soulful house. Vooral de mix van Dimitri From Paris is weer behoorlijk spannend: iets dat in de doorgaans conservatieve funky house vaak een uitzondering is, want de eenvormigheid en onderlinge inwisselbaarheid slaat hier sneller dan waar ook toe. Maar DFP vormt hierop een uitzondering met een op papier onwaarschijnlijke mix met tracks van onder meer Jestofunk, Jimmy Tenor, DSK, Bas Noir en Tensnake.

Waar Dimitri From Paris kiest voor de underground tracks en zijn mix doorspekt met veel dubeffecten, a capella’s, bonus beats en onvoorspelbare wendingen en daardoor een puike slepende mix in elkaar draait, kiest Sinclar voor minder nummers, een meer recht-toe-recht-aan-benadering, waarin de disco ook wel dominant aanwezig is, maar meer de straffe 4/4-maat wordt aangehouden. Coole tracks van de turntablemaster zelf, naast classic dancetracks van Candi Staton, Carrie Luca, Azoto, Two Man Sound en Rare Pleasure. Ook hier kiest Sinclar niet voor de gemakkelijkste weg en worden er geen verplichte Defectedtracks gemixt, maar blijft de identiteit van de beide DJ’s hard overeind staan door hun eigen, compromisloze tracklisting, waarbij geen rekening wordt gehouden om er actuele hitjes tussen te proppen. In dat opzicht dus een verschil met andere Defected verzamelaars.

Zoals van DFP en Bob Sinclar al eerder stoere mixen verschenen vol house, funk, soul en disco, komt deze soundtrack voor de eerste zonnige lentedagen als geroepen. Laat de zomer maar beginnen. Knights Of The Playboy Mansion blijft deze lente nog wel even in de speler.

Tracklisting Knights Of The Playboy Mansion:

Disc1 – Dimitri From Paris

 1. Jestofunk – I’m Gonna Love You (MC Turbosax mix)
 2. Tensnake – I Need Your Loving
 3. Dimitri From Paris Presents Electra 80 – Rock This Town (Dimitri From Paris is Nightdubbin’)
 4. Tensnake – Coma Cat
 5. Precious – Definition Of A Track / Logic – The Warning (Acappela)
 6. Basil Hardhaus – Make Me Dance
 7. DJ Spen & The Muthafunkaz – Reason To Love (Dimitri From Paris is Nightdubbin’)
 8. Bas Noir – My Love Is Magic
 9. Erodiscotique Ft Fred Ventura – I Need A Reason For Living (Dimitri From Paris goes Freestyle Remix)
 10. Breakbot – Baby I’m Yours (Aeroplane Remix)
 11. Sebastien Tellier – Kilometer (A-Trak Remix)
 12. Jimi Tenor – Take Me Baby (Slappers, Organ And RX70 Chorus Mix)
 13. Cookie Watkins – I’m Attracted To You (Original Mix)
 14. DJ Box Ft Darryl Pandy – Just Came To Party (Dimitri From Paris Classic Instrumental) / Blaze – I Remember House (Acappela)
 15. DSK – What Would We Do (Hurley’s Extended Remix)
 16. Photon Inc. – Generate Power
 17. Markus Nikolai – Bushes (The First Recreation Version 1.1)
 18. Endangered Species – Ping Pong
 19. Biboulakis Ft Nina Zeitlin – If Only Alarms Didn’t Ring

Disc2 – Bob Sinclar

 1. Bob Sinclar – ‘F*** The Disco’
 2. Carrie Lucas – I Gotta Keep Dancin’ (Keep Smilling) (12” Mix)
 3. Azoto – San Salvador
 4. John Davis & The Monster Orchestra – Love Magic
 5. Two Man Sound – Que Tal America (Bob Sinclar Edit)
 6. Metropolis – New York Is My Kind Of Town
 7. Rare Pleasure – Let Me Down Easy
 8. Bob Sinclar ft DTrain – Got To Be Free (Mix Mika 3)
 9. Bob Sinclar – Sexy Dancer
 10. Martino vs. Putsch 79 – 4 AM In The Morning
 11. Blackjoy – Crumble-Girl
 12. Blackjoy – Moustache
 13. FF Yellowhand – You Want Every Night (12” U.S. Remix) (Tony remaster)
 14. Candi Staton – Young Hearts Run Free