Baltic Soul Weekender #5
Door op 06 juni 2012

Album_title: Baltic Soul Weekender # 5
Genre: Soul/R&B
Release_date: 05/28/2012
Label: Unique Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3086684
Baltic Soul Weekender # 5
3.5
3.5

Wat heb je nu voor gladde R&B opstaan?, vraagt mijn vriendin terwijl Millionaire van Music Soulchild uit de speakers schalt. ‘ Niet te snel oordelen, dit is de leuke verzameling Baltic Soul Weekender, waarop zowel bekende als onbekende oude EN nieuwe soul-nummers gepresenteerd worden. Dit is alweer deel 5!’

Het gelijknamige populaire festival op het Duitse Weissenhäuser Strand aan de Baltische kust, dat jaarlijks eind april plaatsvindt, staat altijd bol van de spannende soul. De 2012-editie is net geweest (27-29 april) en kende naast de vele dj’s ook een veel oude en nieuwe soul-acts, waaronder Ann Sexton, Leon Ware, Roachford, Omar en The Supremes.

De jaarlijkse compilaties geven de festivalgangers de kans om nog eens na te genieten van Baltic Soul Weekender en bieden de thuisblijvers de mogelijkheid om kennis te maken met de sound, de sfeer en de stijl van het festival.

De bekendste oude helden op Baltic Soul Weekender # 5 zijn The O’ Jays (Used To Be My Girl), Lou Rawls (Lady Love), Harold Melvin & The Blue Notes (You Know How To Make Me Fool Good), The Temptations (Aiming At Your Heart), The Trammps (Stop And Think) en Gladys Knight & The Pips (No One Could Love You More). Er is een prima mix van bekend en onbekend werk van genoemde artiesten en dat houdt de compilatie sprankelend.

Er is inderdaad ook aandacht voor hedendaagse R&B, maar met I Choose You van Paris, Woman van Raheem DeVaughn en niet te vergeten One Love van Noel Gourdin wordt gelukkig wel de eredivisie van dit genre geselecteerd. Tel daarbij op de fraai mix van Cee Lo Green’s I Want You en het heerlijke Sidestep van Robin Thicke en je weet dat het ook met de nu-soul wel goed zit.

Tot slot vermelden we de oude soulparel I’ve Quit Running The Streets van Garland Green, het gelikte Let Me Make Love To You van Gene Chandler en de disco-kraker Dancin’ van Grey & Hanks, die het album completeren.

Baltic Soul Weekender # 5 is een echte feel good-zomerplaat die oude en nieuwe soul verbroedert en een prima visitekaartje blijkt voor de volgende editie, die 26-28 april 2013 zal plaatsvinden. Op naar de Baltische kust!

Tracklisting Baltic Soul Weekender # 5:

 1. Paris – I Choose You
 2. Music Soulchild – Millionaire
 3. Harold Melvin & The Blue Notes – You Know How To Make Me Feel Good
 4. Raheem DeVaughn – Woman
 5. Noel Gourdin – One Love
 6. The O’ Jays – Used To Be My Girl
 7. Garland Green – I’ve Quit Running The Streets
 8. Grey & Hanks – Dancin’
 9. The Trammps – Stop And Think (Alternate Mix)
 10. Gene Chandler – Let Me Make Love To You
 11. Robin Thicke – Sidestep
 12. Cee Lo Green – I Want You (Original Jack Splash Mix)
 13. Lou Rawls – Lady Love
 14. The Temptations – Aiming At Your Heart
 15. Gladys Knight & The Pips – No One Could Love You More