Album van John Legend & The Roots te verwachten
Door op 25 juni 2010

Artiest: John Legend
Band: The Roots
Album_title: Wake Up!
Genre: Soul
Label: Columbia

John Legend en The Roots combineren hun muzikale talenten en brengen een nieuw inspirerend album uit met de titel ‘Wake Up!’. Het album wordt uitgebracht op 21 september en bevat soul muziek uit de jaren ’60 en ’70 die thema’s bevatten als bewustzijn en betrokkenheid, kortom ze roepen iedereen op om wakker te worden, vandaar de titel Wake Up!

Tijdens de inspirerende en historische presidentsverkiezingen in de VS in 2008 wilden John Legend en The Roots actie ondernemen. Het begon als een plan om een single uit te brengen, maar dit werd al snel een plan om een album uit te brengen wat stond voor verandering, hoop en activisme.

Het resultaat is een album met een mix van Gospel,- Rock,- Reggae,- en Hip Hop invloeden. Bekende tracks als Wholly Holy van Marvin Gaye en Little Ghetto Boy van Donny Hathaway, Hard Times van Baby Huey and the Babysitters en Hang On In There van Mike James Kirkland staan op het album.

“These songs sound so relevant now,” aldus Legend. “On most of them, you wouldn’t change a lyric. ‘Wake Up Everybody’ (de eerste single van het album, featuring Melanie Fiona en Common) has four verses—the first one is a general statement, the second is about education, third is about health care, and the fourth is about making a better environment. No editing needed.”

“When these songs were written, people were more spiritually in tune,” aldus Roots drummer/musical director Ahmir “?uestlove” Thompson. “It was fresh from the civil rights era and there was a feeling of hope that maybe, yes, someday we will all be free. In 2010, not so much.”

Het nieuwe album bevat één nieuw nummer van Legend, met de titel Shine. Dit zal ook in de aankomende documentaire ‘Waiting For Superman’ van de met een Oscar bekroonde regisseur Davis Guggenheim te horen zijn. Het nummer dat een ‘Stevie-Wonder-meets-Gospel’ track is geworden geeft perfect weer hoe de krachten van John Legend en The Roots worden gecombineerd.

De eerste drie studioalbums van John Legend, die inmiddels zes Grammy Awards op zijn naam heeft staan, hebben allemaal de eerste positie bereikt in de Billboard R&B charts. Daarnaast heeft hij eerder samengewerkt met artiesten als Kanye West, Jay-Z, Alicia Keys en The Black Eyed Peas.

The Roots, die momenteel de vaste huisband zijn van het Amerikaanse televisie programma ‘Late Night with Jimmy Fallon’ hebben inmiddels negen hoog aangeschreven studioalbums uitgebracht en hebben daarmee de relatie tussen Hip Hop en live instrumenten opnieuw gedefinieerd.

Wake Up! van John Legend & The Roots komt op 21 september uit. Check de website van John Legend voor de eerste exclusieve beelden uit de studio van de track Hard Times.

Tracklisting Wake Up!:

 1. Hard Times – John Legend & The Roots/Black Thought
 2. Compared To What
 3. Wake Up Everybody – John Legend & The Roots/Common/Melanie Fiona
 4. Our Generation (The Hope Of The World) – John Legend & The Roots/CL Smooth
 5. Little Ghetto Boy (prelude) – John Legend & The Roots/Malik Yusef
 6. Little Ghetto Boy – John Legend & The Roots/Black Thought
 7. Hang On In There
 8. Humanity (Love The Way It Should Be)
 9. Wholy Holy
 10. I Can’t Write Left Handed
 11. I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free
 12. Shine