2016 wordt het jaar van Anderson .Paak
Door op 31 december 2015

Artiest: Anderson Paak

Als we zouden moeten voorspellen wie het in 2016 helemaal gaat maken, dan zetten wij ons geld in op Anderson .Paak. Zijn tweede album, Malibu, draait overuren op de redactie van WiM. Op dit album mixt hij op een sublieme wijze hiphop, R&B en funk zodat het klinkt of D’Angelo en Kendrick Lamar zijn gefuseerd.

Brand Anderson Paak is 29, geboren in Californië en werkt al voor het grootste gedeelte van zijn leven in de muziekbusiness. Ondermeer als componist, producer, assistent, editor, enz), maar in de L.A. underground scene maakte hij ook furore als Breezy Lovejoy. In 2014 bracht hij onder zijn eigen naam Venice uit. Dit album trok de aandacht van Dr. Dre die hem vervolgens een bijdrage liet doen op de soundtrack van Compton ( o.a.All In A Days Work en Animals).

Venice kreeg lovende recensies en werd vooral geprezen om de unieke en avontuurlijke mix van R&B, Soul, HipHop en housebeats. Maar met Malibu overtreft Anderson .Paak zich op alle fronten. Malibu kent bijdragen van oa The Game, Talib Kweli, Rapsody en Madlib en Schoolboy Q en komt 15 januari uit. Op 12 februari staat Anderson .Paak in de Tolhuistuin in Amsterdam.