Woody & Paul – Heroes And Zeros
Door op 23 april 2011

Band: Woody & Paul
Album_title: Heroes And Zeros
Genre: Roots
Release_date: 04/15/2011
Label: Cool Buzz
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2926879
Heroes And Zeros Woody & Paul
3.5
3.5

Dit is weer eens zo’n lastige. Tenminste als het gaat om het definiëren van het genre, want als het gaat om de kwaliteit die deze band uit Eindhoven aflevert, dan zijn we er zo uit: die is namelijk goed. Nee, het moeilijke is om de muziek op Heroes And Zeros in een hokje te plaatsen. Je hoort namelijk volop invloeden van blues, country, folk, jazz (Dixieland) en rock ‘n’ roll…

Van al die invloeden maken Woody & Paul And The Vigilantes (zoals de volledige naam is) dan zeer aanstekelijke nummers die op WiM het beste passen onder het kopje ‘Roots’. Elf lekkere voornamelijk uptempo nummers die erg herkenbaar zijn, maar toch ook een heel eigen geluid hebben. Knap!

Het gezelschap bestaat uit Woody Veneman (zang, gitaar, mondharp, mandoline), Paul van Hulten (zang, gitaar, banjo), Joshua van Iersel (drums, percussie) en Ernst-Jan van Doorn (bass, percussie). Inmiddels maken ze al flink wat jaren muziek, met Heroes And Zeros is het nu tijd voor de grote doorbraak. Dat zou er maar zo in zitten: alle verschillende elementen zijn op dit moment populair en de optelsom die de heren hiervan maken is ook nog eens goed.

Deze muziek ‘on-Nederlands goed’ noemen zou niet juist zijn. Dat in ons kikkerlandje goede muziek gemaakt wordt, dan wisten we namelijk al lang. Beter is het dus om te stellen dat Woody & Paul dat met dit album nog eens bevestigen. En het zou mij niets verbazen als ze ook het buitenland daarvan gaan overtuigen!

Kijk op de site van Woody & Paul voor speeldata en ga er vooral eens heen!

Tracklisting Heroes And Zeros:

 1. No One Dies Tonight
 2. The Joker, Baby
 3. Ain’t It Hard
 4. Own Mess
 5. You Gotta Look Alive
 6. Someone Once Said
 7. Does Yer Daddy Know
 8. Jack Off All Trades
 9. Headless Hen
 10. Poor Boy
 11. Travelin’ Man