Willy Bo Walker & Ed Brayshaw – Stone Cold Beautiful
Door op 28 september 2015

Artiest: Willy Bo Walker
Album_title: Stone Cold Beautiful
Genre: Bluesrock
Label: Musical Canyon Records
Rating: Drie sterren (3)
Stone Cold Beautiful Willy Bo Walker
3
3

Willy Bo Walker, de uit Glasgow afkomstige vocalist en songwriter is de bezieler van Rattlin’ Bone, een naar New Orleans refererend combo en eveneens actief met The Mescal Canyon Troubadours.  Daarnaast opereert deze veelzijdige artiest met een one man bluesban vanuit Londen. Uiteenlopende muzikale projecten waarvan binnenkort nieuw werk verwacht wordt. Bij Stone Cold Beautiful steunt Walker op deskundige assistentie van zijn oude vriend Ed Brayshaw die naast begeesterend snarenwerk in zijn eentje voor de volledige begeleiding zorgt.

We vinden hier slechts zes nummers terug, goed voor 39  minuten.  Van het rauwe Stormwarning gaat een onbestemde dreiging uit. Is het vlammende gitaar van Brayshaw of het ruige stemtimbre van  Walker? Wellicht is het de sterke combinatie. Na deze urgente opener komt Walker aanzetten met het van Loudon Wainwright III geleende Motel Blues,  de andere cover is het van Fenton Robinson afkomstige en door Boz Scaggs vereeuwigde Loan Me A Dime, een knap opgebouwde klassieke bluesslijper die helaas nergens aan de ouderere versies kan tippen.

Het onderkoelde I Want To Know roept herinneringen op aan Spooky belooft beterschap. Helaas krijgen we daarna nog twee nummers voorgeschoteld die nodeloos lang uitgesponnen worden. September Red klokt af op zeven minuten dertig terwijl de afsluiter Killers On The Run bijna tien minuten in beslag neemt en dat is toch net iets te veel gevraagd van de luisteraar voor een werkstuk van dit kaliber.

Tracklistning Stone Cold Beautiful:

  1. Storm Warming
  2. Motel Blues
  3. Loan Me A Dime
  4. I Want To Know
  5. September Red
  6. Killers On The Run