Willie Nelson – Let’s Face The Music And Dance
Door op 26 april 2013

Artiest: Wille Nelson
Album_title: Let’s Face The Music And Dance
Genre: Roots, Country, Jazz
Release_date: 04/16/2013
Label: Legacy/Sony Music
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3175604
Let’s Face The Music And Dance Wille Nelson
3.5
3.5

Wat een überbaas is Willie Nelson toch! Op 30 april wordt hij 80 jaar, maar dat is voor de countrylegende geen reden om het rustiger aan te doen. Nog altijd is hij volop ‘on the road’ om live zijn muziek ten gehore te brengen. Ook heeft de Texaan weer een nieuw album op zijn naam gezet: Let’s Face The Music And Dance. Dat album bestaat weliswaar uit bestaande nummers, maar die zijn wel ‘op zijn Nelsons’ gespeeld: puur en eerlijk.

Let’s Face The Music And Dance is het tweede album dat Nelson maakt voor Legacy Recordings, een bijzondere catalogus van Sony Music. De schijf is een verzameling van klassiekers. Verwacht niet de country die Nelson beroemd maakte, het gaat veel meer om jazzy muziek, waarbij wel invloeden van western swing (waarover hier wat meer te lezen is) en rockabilly te horen zijn. Stijlen dus, die je ook in het brede genre country wel hoort.

Deze muziek is Nelson zeker niet vreemd: zowel in zijn jeugd als later in zijn carrière heeft hij deze nummers veel gespeeld. Op de cd wordt hij begeleid door zijn band The Family, waarin ook zus Bobbie speelt (piano). Het album telt 14 nummers, waarvan 1 van eigen hand is. Dat is Is The Better Part Over (met een prachtige mondharmonica), een nummer uit de jaren 80.

De muziek klinkt mooi, intiem, bijna als een woonkamerconcert. Die oh zo kenmerkende stem van Nelson herken je uiteraard meteen, toch klinkt die beter dan de afgelopen jaren wel eens het geval was. Natuurlijk niet zoals die van een 20jarige, maar dat hoeft ook niet. Het doorleefde geeft juist een extra lading, prachtig is de hoorbare emotie in zijn stem. Ook goed hoorbaar is de eenheid van de band. Én het plezier dat de leden hebben bij het spelen van deze nummers. En hoewel Nelson misschien niet bekend geworden is met zijn gitaarspel, hij kan toch een heel aardig snaartje plukken. Ook dat laat hij hier weer horen.

Hieronder is een preview van het album te zien en horen. Het geeft een goed beeld van de totstandkoming, maar ook van wat je kunt verwachten. Let ook op de oude, afgeragde akoestische gitaar, waarmee Nelson ook nog altijd het podium bestijgt. Wat goed is, dat blijft bewaard. Zo ook de muziek van Willie Nelson.

Bewust is eerder gekozen voor het hippe woord überbaas. Zou Willie Nelson Nederlands praten, dan kende hij het woord ook, zeker weten! 80 is hij namelijk slechts in jaren, van geest is hij nog jong. Niet voor niets stond hij in 2008 nog op het podium met Snoop Dogg. Al bijna 60 jaar zit hij in het vak, nog altijd weet hij goede, pakkende muziek te maken. We kunnen dus met recht zeggen dat het op 30 april koningsdag is!

Tracklisting Let’s Face The Music And Dance:

 1. Let’s Face The Music And Dance
 2. Is The Better Part Over
 3. You’ll Never Know
 4. Vous Et Moi
 5. Walking My Baby Back Home
 6. Matchbox
 7. Twilight Time
 8. I Can’t Give You Anything But Love
 9. I’ll Keep On Loving You
 10. I Wish I Didn’t Love You So
 11. South Of The Border
 12. Nuage
 13. Marie (The Dawn Is Breaking)
 14. Shame On You